Κορονοϊός – Mενέλαος Πάγκαλος: Ο Έλληνας πίσω από το εμβόλιο της AstraΖeneca


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZenecα, Μενέλαος Πάγκαλος, είναι γεννημένος στο Λονδίνο από Έλληνες γονείς –  Ο ρόλος είχε στη δημιουργία του εμβολίου.

Ακόμα ένας Έλληνας, ο Δρ Μενέλαος Πάγκαλος, είναι μέλος της ομάδας του πολλά υποσχόμενου εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca κατά του Covid – 19.

Εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Έρευνας και Ανάπτυξης Βιοφαρμάκων της AstraZeneca, ο Μενέλαος «Mene» Πάγκαλος, γεννήθηκε στο Ealing του Λονδίνου, από μια οικογένεια της ελληνικής διασποράς.

o«Ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος. Η μητέρα μου ήταν νοικοκυρά. Δεν υπάρχουν επιστήμονες στην οικογένεια. Και οι δύο ήταν πολύ υποστηρικτικοί και με οδήγησαν… μάλλον λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Με την AstraZeneca συνεργάζεται από το 2010. Το 2019 έλαβε την τιμητική διάκριση του ιππότη (Sir) από τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει στην επιστήμη.

Σε ένα tweet με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις για το εμβόλιο της Οξφόρδης, η αποτελεσματικότητα του οποίου μπορεί να φτάσει και το 90%, ο Μενέλαος Πάγκαλοςαναφέρει: «Αλλάζοντας την πορεία της πανδημίας της Covid-19 θα απαιτήσει αποτελεσματικά εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε κάθε γωνιά του κόσμου».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ