Κορονοϊός – Γερμανία: Μέσα στον Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Έχουμε κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τον Δεκέμβριο. Πιστεύω ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει γρηγορότερα από ό,τι πιστεύαμε πριν από λίγο καιρό», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

«Θα προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται» συνέχισε ο αντικαγκελάριος και διαβεβαίωσε ότι «το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στη Γερμανία, όπως επίσης και τα άλλα εμβόλια που αναπτύσσονται, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες για ολόκληρο τον κόσμο, όπως και στη Γερμανία».

«Η κρίση θα μας κοστίσει πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε εθνικό χρέος για τα έτη 2020/21. Μπορούμε (όμως) να το αντέξουμε διότι κάναμε συνετή διαχείριση στο παρελθόν», όπως τόνισε .

Και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκτιμά ότι οι πρώτοι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. «Υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει έγκριση για ένα εμβόλιο στην Ευρώπη φέτος. Και τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως με τους εμβολιασμούς», είπε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στα σημερινά φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland/RND).

«Ζήτησα από τα ομοσπονδιακά κρατίδια να είναι έτοιμα τα κέντρα εμβολιασμού για χρήση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Προτιμώ να υπάρχει ένα έτοιμο κέντρο εμβολιασμού το οποίο να βρίσκεται εκτός λειτουργίας για μερικές ημέρες, παρά να ένα εγκεκριμένο εμβόλιο που δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως», πρόσθεσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Ο Σπαν εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι «δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το τέλος του 2021 ώστε να έχουν εμβολιαστεί όλες οι ομάδες πληθυσμού. Πολλά από τα πιθανά εμβόλια δεν απαιτούν βαθιά ψύξη και θα μπορούσαν να δοθούν στα κανονικά ιατρεία. Και μετά θα προχωρήσομε γρήγορα: Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο εμβολιάζονται κατά της γρίπης σε λίγες εβδομάδες μέχρι και 20 εκατομμύρια άνθρωποι», τόνισε.

Ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός πρότεινε επίσης για τον περιορισμό των μολύνσεων των μαθητών από τον κορονοϊό και προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο ολόκληρων σχολείων «να τεθεί αμέσως σε καραντίνα ολόκληρη η συγκεκριμένη τάξη εάν υπάρξει κρούσμα. Μετά από (τυχόν ) αρνητικά τεστ, οι μαθητές θα μπορούν να επιστρέψουν την πέμπτη ημέρα στο σχολείο»

«Καθήκον μας είναι να σπάμε πραγματικά τις αλυσίδες λοίμωξης και ταυτόχρονα να παραμείνουμε πρακτικοί. Θα πρέπει να συζητήσουμε την Τετάρτη εάν αυτό είναι εφικτό κατά την άποψη των ομοσπονδιακών κρατιδίων. Πρέπει να βρίσκουμε ρεαλιστικές λύσεις», πρόσθεσε ο Σπαν, αναφερόμενος στις προγραμματισμένες διαβουλεύσεις μεταξύ της καγκελάριου Μέρκελ και των πρωθυπουργών των κρατιδίων.

Όσον αφορά στην τρέχουσα κατάσταση, είπε: «Μετά την άνοιξη, καταφέραμε για δεύτερη φορά να σπάσουμε το κύμα λοιμώξεων. Δεν υπάρχει πλέον εκθετική ανάπτυξη του κορονοϊού. Έχουμε σταθερό έδαφος κάτω από τα πόδια μας, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση. (Αυτό) θα εξαρτηθεί τώρα από το αν οι αριθμοί των κρουσμάτων θα μειωθούν τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: Bild, Redaktionsnetzwerk Deutschland/RND, ΑΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here