Κρούσματα σήμερα- Παπαευαγγέλου: «Πάνω από 1.000 νεκροί σε 3 εβδομάδες. Ο κορονοϊός μας αφορά όλους»


Κρούσματα σήμερα: Τι είπε κατά την επίσημη ενημέρωση για τον κορονοϊό η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου. 

«Οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και οι απώλειες ζωών θα συνεχίσουν να αυξάνονται και αυτήν την εβδομάδα», είπε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας, τη Δευτέρα 23/11, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων.

Ανακοινώνοντας τα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, σημείωσε ότι τα σημερινά κρούσματα ανέρχονται σε 1.388, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασαν τους 549 και οι νεκροί τους 84 σε 24 ώρες.

Αναφερόμενη στο σύστημα υγείας και τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, σημείωσε πως το 81% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη κατειλημμένο είναι το 99% των κλινών ΜΕΘ.

Για τη Θεσσαλονίκη η καθηγήτρια είπε, ότι παρατηρείται μία σταθεροποίηση στα νέα κρούσματα, «ίσως και μία μείωση», ωστόσο, «δεν μειώνονται με την ρυθμό που θα περιμέναμε».

Η καθηγήτρια εξήγησε, ότι η διασπορά του κορονοϊού είναι πολύ μεγάλη στην κοινότητα και πως αυτό που θέτει σε κίνδυνο τις προσπθάθειες όλων είναι η συνάθροιση σε σπίτια.

«Θα πρέπει ο καθένας να κάνει το δικό του lockdown, να επιλέξει τη φούσκα του μέσα στην οποία, θα επιλέξει τα άτομα με τα οποία θα συναναστρέφεται», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ρε δε μας χεζετε;Αντι να μας λετε νεκρολογιες και μπαρουφες,δε πιανετε εκει στο ξυλο ολους αυτους τους αρρωστημενους σαδιστες,να φτιαξουν καμμια ΜΕΘ που πεθαινει ο κοσμος τζαμπα;Ντιπ βρυκολακες;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ