Βλαστικά κύτταρα δραστηριότητα: Πώς ενισχύονται τα οφέλη της ανοσοθεραπείας

Βλαστικά κύτταρα δραστηριότητα: Τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος έχουν επαναπρογραμματιστεί σε αναγεννητικά κύτταρα που μοιάζουν με βλαστικά κύτταρα (TSCM) που είναι μακράς διαρκείας, εξαιρετικά ενεργά “υπερ-ανοσοκύτταρα” με ισχυρή αντικαρκινική δραστηριότητα, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Georgetown Lombardi Comprehensive Cancer Center. Ο επαναπρογραμματισμός περιλαμβάνει μια νέα προσέγγιση που ανέπτυξαν οι ερευνητές και αναστέλλει τη δραστηριότητα των πρωτεϊνών που είναι γνωστά ως ΜΕΚ1 / 2. Επί του παρόντος, αρκετοί αναστολείς ΜΕΚ χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική θεραπεία του μελανώματος, αλλά αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι αναστολείς ΜΕΚ δεν στοχεύουν μόνο ορισμένους τύπους καρκινικών κυττάρων, αλλά, γενικότερα, επαναπρογραμματίζουν τα Τ κύτταρα για την καταπολέμηση πολλών τύπων καρκίνου. Το εύρημα δημοσιεύεται στο Nature Immunology.

“Αν και οι ανοσοθεραπείες έχουν βελτιώσει την επιβίωση για καρκινοπαθείς τα τελευταία χρόνια, τα ποσοστά επιβίωσης παραμένουν μη βέλτιστα. Επομένως, υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανάπτυξης νέων, πιο αποτελεσματικών αντικαρκινικών ανοσοθεραπειών”, λέει ο Samir N. Khleif, MD, διευθυντής του The Loop Immunology and Immunotherapy Center στο Lombardi Comprehensive Cancer Center και επικεφαλής της ομάδας που διεξήγαγε αυτήν την έρευνα. “Η έρευνά μας δείχνει ότι η χρήση φαρμάκων που έχουν ήδη εγκριθεί για ανθρώπινη χρήση μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις διαθέσιμες ανοσοθεραπευτικές προσεγγίσεις, οδηγώντας έτσι σε καλύτερες και πιο ανθεκτικές αντικαρκινικές αντιδράσεις.”

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο και στη συνέχεια επιβεβαίωσαν τα αποτελέσματα μιας τέτοιας προσέγγισης σε ποντίκια. Οι ερευνητές μπόρεσαν να αναγνωρίσουν όχι μόνο μια νέα στρατηγική για τον επαναπρογραμματισμό Τ κυττάρων σε κύτταρα TSCM χρησιμοποιώντας αναστολή MEK1 / 2, αλλά ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν έναν νέο μοριακό μηχανισμό με τον οποίο προκλήθηκαν οι TSCMs. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο επαναπρογραμματισμός Τ κυττάρων σε TSCM μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τις θεραπείες Τ κυττάρων για καρκινοπαθείς. Η θεραπεία με κύτταρα Τ είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται ευρέως σε συγκεκριμένους καρκίνους και σε κλινικές δοκιμές, όπου τα Τ κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος διαχωρίζονται από το αίμα ενός ασθενούς, κατασκευάζονται και επεκτείνονται με ειδικές δυνατότητες στόχευσης όγκων και εγχέονται πίσω στον ασθενή για την καταπολέμηση του καρκίνου. . Στα πειράματά τους, ανθρώπινα Τ κύτταρα επαναπρογραμματίστηκαν με αναστολείς ΜΕΚ σε TSCM. Επιπροσθέτως, κατά τη θεραπεία ποντικών με αναστολείς ΜΕΚ, ο επαναπρογραμματισμός των Τ κυττάρων βρέθηκε επίσης να προκαλεί αποτελεσματικά TSCMs.

“Η έρευνα στα βλαστικά κύτταρα έχει διαδραματίσει ζωτικό ρόλο αυτόν τον αιώνα στην ενίσχυση της προόδου ενάντια σε πολλές ασθένειες. Η πρόσφατη δημόσια και ιδιωτική υποστήριξη για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα είναι πολύ ευχάριστη”, λέει ο Khleif. “Η ύπαρξη ειδικής χρηματοδότησης για την έρευνα των βλαστικών κυττάρων από κυβερνητικούς και ιδιωτικούς χρηματοδότες θα συμβάλει σημαντικά στην επιτάχυνση της ανάπτυξης αυτού του ανεπαρκώς χρησιμοποιούμενου χώρου έρευνας.” Τώρα που έχουν αποδειχθεί ότι οι αναστολείς ΜΕΚ ενισχύουν την αντικαρκινική ανοσοαπόκριση, οι ερευνητές αρχίζουν να εξετάζουν το σχεδιασμό κλινικών δοκιμών για να ελέγξουν την ερευνητική τους προσέγγιση σε καρκινοπαθείς . «Η προσέγγισή μας είναι αρκετά νέα και ανυπομονούμε να την χρησιμοποιήσουμε στην κλινική αρένα το συντομότερο δυνατό», καταλήγει ο Khleif.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here