Lockdown-Γώγος: Δεν μπορεί να υπάρξει άρση στις 30 Νοεμβρίου


Lockdown-Όλες οι ειδήσεις: Δεν μπορούμε να βγούμε στις 30/11 δήλωσε ο καθηγητής Χαραλάμπος Γώγος.

«Φυσικά και δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε από Δευτέρα», δήλωσε ο καθηγητής Γώγος επισημαίνοντας πως αυτό πλέον αποτελεί παραδοχή όλων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος διατύπωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ την εκτίμηση πως χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα επέκτασης του lockdown προκειμένου να παγιωθεί όποια επιπέδωση της καμπύλης παρατηρηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ο κ. Γώγος έκανε λόγο για προσπάθεια να «σωθούν» τα Χριστούγεννα συμπληρώνοντας πως «ό,τι μπορεί να σωθεί θα σωθεί προφανώς, αρκεί να είναι με ασφάλεια αυτή είναι όλη η διαδικασία».

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο την νόσο ώστε η νοσηλεία ασθενών να είναι ελεγχόμενη και η επιδημιολογική καμπύλη να κρατηθεί κάπως χαμηλά.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει μια επιπέδωση της καμπύλης τις τελευταίες μέρες και φαίνεται ότι αυτό θα διατηρηθεί και κάτι τέτοιο είναι καιρός να συμβεί.

Η ελπίδα του κ. Γώγου είναι σταδιακά να πέσουμε κάτω από τα 2000 κρούσματα ημερησίως.

«Η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη» υπογράμμισε παράλληλα εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη συρροή ασθενών που είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης επιδημικής αύξησης ασθενών στη χώρα μας επομένως η παράμετρος αυτή λαμβάνεται σοβαρά υπ’ όψιν.

Όσον αφορά τα σχολεία ο Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να έχουν τα δημοτικά και εν συνεχεία τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ