Γιατροί νοσηλευτές: Στα όρια του burnout λόγω πανδημίας [videos]

Γιατροί νοσηλευτές: Στα όρια του burnout το ιατρικό προσωπικό λόγω πανδημίας. Μήνες μετά την επίθεση του COVID-19, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να αυξάνονται στις περισσότερες χώρες, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας “καίγονται” ψυχικά και σωματικά.

Η Sarah Flanagan, νοσοκόμα στη Φλόριντα που θεραπεύει συνήθως ασθενείς με COVID- 19, αποφάσισε να μειώσει τις ώρες της και να στραφεί σε μερική απασχόληση, αφού αισθάνθηκε αποκαρδιωμένη από την εξάπλωση ψευδών ισχυρισμών στο διαδίκτυο για την πανδημία. “Νιώθω υποτιμημένη και αναλώσιμη”, λέει. Ανησυχεί επίσης για το πόσο λίγο ανταμείβεται το σύστημα υγείας από τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. “Οι ανώτεροι συνάδελφοι μου λένε, “Θέλω να αφήσω αυτή την πλευρά, νιώθω εξαντλημένος και δεν ξέρω τι να κάνω”, λέει. “Με κάνει να φοβάμαι για το μέλλον.”

Γιατροί και νοσηλευτές μιλούν για την εξαντλητική εμπειρία της πανδημίας

Η Catherine Lazaro, αναπνευστική θεραπεύτρια στην πολιτεία Ουάσινγκτον, έκανε θεραπεία σε έναν από τους πρώτους ασθενείς COVID- 19 των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών, καθώς οι ώρες της αυξήθηκαν και οι ελλείψεις προσωπικού έγιναν συχνές, είδε γυναίκες συναδέλφους να εγκαταλείπουν τις δουλειές τους, εξαντλημένες από τις συνδυασμένες απαιτήσεις παιδικής φροντίδας και οικιακής εργασίας. Τότε, μια ντουζίνα από τους συναδέλφους της πήραν άδεια. “Σκεφτόμουν συνέχεια, γιατί βρισκόμαστε στη μέση μιας αναπνευστικής πανδημίας, πολεμώντας έναν αναπνευστικό ιό, δεν έχει νόημα να επιτρέψουμε αναπνευστικές θεραπείες”, είπε. Καθώς έκανε κύλιση στο μήνυμα μετά από μήνυμα απελπισμένων συναδέλφων, μοιράστηκε αυτό το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: (From Heroes to Zeroes)”Από Ήρωες σε Μηδενικά.”

Άλλος συνάδελφος τους λέει: “Έχω μιλήσει με πολλούς συναδέλφους μου για το πώς λέει το κοινό, “Σας ευχαριστώ που είστε στην πρώτη γραμμή”, μας γράφουν ευχαριστήριες σημειώσεις και μας στέλνουν πίτσα”, λέει. “Δεν χρειαζόμαστε τίποτα από αυτά. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να σταματήσετε να μας εκθέτετε.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here