Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου


Ζευγάρι συμβουλές: Τα κλειδιά για να μην σαμποτάρεις τη σχέση σου. Μερικές φορές ο χειρότερος εχθρός σε μια σχέση μπορεί να είμαστε οι ίδιοι. Το βάρος του παρελθόντος, οι φόβοι, η ζήλια ή τα προβλήματα για τη χρήση καλής συναισθηματικής επικοινωνίας είναι εξαιρετικά… εμπόδια.

Ο Sigmund Freud είπε ότι σε κάθε συναισθηματικό δεσμό υπάρχουν τρία μέλη: το ίδιο το ζευγάρι και μια τρίτη παρουσία που ονομάζεται «φόβοι». Έτσι, και όσο εντυπωσιακό φαίνεται, αυτή η τελευταία φιγούρα έχει συχνά ασυνήθιστη δύναμη. Με αυτόν τον τρόπο, εάν θέλετε να μάθετε πώς να αποφύγετε να σαμποτάρετε τη σχέση σας, είναι σημαντικό να μάθετε να τα εντοπίζετε, επειδή τα αποτελέσματα είναι συνήθως τεράστια.

Το Πανεπιστήμιο Purdue, στην Ιντιάνα (Ηνωμένες Πολιτείες), διεξήγαγε μια ενδιαφέρουσα έρευνα στις αρχές του 2001. Ο σκοπός ήταν να ανακαλυφθεί ποια στοιχεία προέβλεπαν τη δέσμευση και την επιτυχία σε μια συναισθηματική σχέση. Ανακαλύφθηκε ότι η σταθερότητα ενός ζευγαριού εξαρτάται από τρεις παράγοντες: τον τύπο της ψυχολογικής προσκόλλησης, τον μακροπρόθεσμο προσανατολισμό και την πρόθεση τη στιγμή που θέλουμε να λύσουμε κάθε πρόβλημα, κάθε δυσκολία.

Ωστόσο, πέρα από τις προθέσεις είναι η προσωπικότητα του καθενός και, πάνω απ ‘όλα, οι ψυχολογικοί τομείς που μπορούν να μποϊκοτάρουν την αγάπη. Μιλάμε, για παράδειγμα, για φόβους, ανάγκες, αμυντικούς μηχανισμούς και μερικές φορές ακόμη και έλλειψη ωριμότητας για να κατανοήσουμε τι σημαίνει «να είσαι ζευγάρι». Υπάρχει ένας χρυσός κανόνας που πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου: μην θεωρείτε δεδομένη την αγάπη του συντρόφου σας. Μην υποθέσετε ότι ό, τι κάνετε αυτό το άτομο θα είναι πάντα δίπλα σας. Μην θεωρείτε δεδομένο το γεγονός ότι δεν είναι πλέον απαραίτητο να προσπαθείτε για οτιδήποτε γιατί η δική σας δεν έχει ρωγμές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ