Ηλικία σεξ: Ο έρως χρόνια δεν κοιτά


Ηλικία σεξ: Ο έρως χρόνια δεν κοιτά. To σεξ μπορεί να είναι μια ισχυρή συναισθηματική εμπειρία και ένα σπουδαίο εργαλείο για την προστασία ή τη βελτίωση της υγείας, και σίγουρα δεν είναι μόνο για τους νέους.

Η ανάγκη για οικειότητα είναι άτολμη. Και οι μελέτες τώρα επιβεβαιώνουν ότι ανεξάρτητα από το φύλο σας, μπορείτε να απολαύσετε το σεξ για όσο διάστημα επιθυμείτε. Φυσικά, το σεξ στα 70 ή στα 80 μπορεί να μην είναι όπως στα 20 ή στα 30—αλλά κατά κάποιο τρόπο μπορεί να είναι καλύτερο. Οι ηλικιωμένοι συχνά έχουν πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοσυνείδηση και αισθάνονται ελεύθεροι από τα μη ρεαλιστικά ιδανικά της νεολαίας και τις προκαταλήψεις των άλλων. Και με τα παιδιά να μεγαλώνουν και οι ίδιοι να εργάζονται λιγότερο απαιτητικά, τα ζευγάρια μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν το ένα το άλλο χωρίς τους παλιούς περισπασμούς.

Για διάφορους λόγους, ωστόσο, πολλοί ενήλικες ανησυχούν για το σεξ τα τελευταία χρόνια τους, και καταλήγουν να απομακρύνονται από τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις. Μερικοί μεγαλύτεροι ενήλικες νιώθουν αμηχανία, είτε από τα γηρασμένα σώματά τους, είτε από την “απόδοσή τους”, ενώ άλλοι επηρεάζονται από ασθένεια ή απώλεια συντρόφου. Χωρίς ακριβείς πληροφορίες και χωρίς ανοικτό μυαλό, μια προσωρινή κατάσταση μπορεί να μετατραπεί σε μόνιμη. Μπορείτε να αποφύγετε να το αφήσετε να συμβεί με το να είστε προορατικοί. Είτε αναζητάτε να ξαναρχίσετε ή να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή, είναι σημαντικό να είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε νέα πράγματα, και να ζητήσετε επαγγελματική βοήθεια, εάν είναι απαραίτητο.

Υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αντισταθμίσετε τις φυσιολογικές αλλαγές που έρχονται με τη γήρανση. Με σωστή πληροφόρηση και υποστήριξη, τα επόμενα χρόνια σας μπορεί να είναι μια συναρπαστική περίοδος για να εξερευνήσετε τόσο τις συναισθηματικές όσο και τις αισθησιακές πτυχές της σεξουαλικότητάς σας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ