Ξεπέρασε τις 30.000 μονάδες ο Dow Jones


Μεγάλα κέρδη καταγράφει η Wall Street στις σημερινές συναλλαγές με τον Dow Jones να υπερβαίνει για πρώτη φορά τις 30.000 μονάδες. Η άνοδος και το ράλι των μετοχών συσχετίζεται με την εντολή που έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ να ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος έγραψε στο Twitter ότι «προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο».

Παράλληλα, οι επενδυτές υποδέχθηκαν θετικά και το ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αναθέσει το υπουργείο Οικονομικών στην πρώην επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν.

Σημειώνεται πως η Γέλεν είχε διοριστεί ως επικεφαλής της Fed από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διατήρηση μιας υποστηρικτικής αλλά και ισορροπημένης νομισματικής πολιτικής.

Στη Wall Street, δεν υπάρχει κανείς ουδέτερος προς το πρόσωπό της. Έχει θερμούς υποστηρικτές ή δυνατούς πολεμίους- τίποτα ενδιάμεσο. Κι αυτό γιατί ενδιαφερόταν περισσότερο για την ανεργία, παρά για τον πληθωρισμό. Αν, όμως, οι συνθήκες το απαιτούν, έχει αποδείξει πως μπορεί να προσαρμόζεται.

Στη βάση αυτή ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,4% στις 30.031 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,42% στις 3.631 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq κινείται 1,01% υψηλότερα στις 12.000 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ σημειώνει άνοδο έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,185 δολ./ευρώ. Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,8% στα 43,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει νέα βουτιά 2% στα 1.802 δολάρια ανά ουγκιά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ