Κορονοϊός: Εβδομάδα… θανάτου – Η πανδημία σκότωσε 650 Έλληνες


Κορονοϊός: Σοκάρουν οι αριθμοί της τελευταίας εβδομάδας. Τρίτη φορά καταγράφηκε τριψήφιος αριθμός θανάτων, την ώρα που σε διάστημα μιας εβδομάδας «έφυγαν» 650 συμπολίτες μας χτυπημένοι από τον φονικό ιό. Ραγδαία αύξηση και στους διασωληνωμένους.

Τη στιγμή που περιμένουμε τα αποτελέσματα του lockdown, με την εβδομάδα που διανύουμε να είναι η πιο κρίσιμη σύμφωνα με τους ειδικούς, το σύστημα υγείας έχει φτάσει στα όριά του. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν νοσήσει, με τις ΜΕΘ να γεμίζουν ασφυκτικά.

Καθημερινά καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, όπως έγινε και την Τρίτη (24.11) με 562 συνανθρώπους μας να βρίσκονται σε κλίνες ΜΕΘ. Το χειρότερο όλων είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ο κορονοϊός πλήττει πλέον και τις νεότερες ηλικίες, με 254 ανθρώπους να ανήκουν στην «παραγωγική» ομάδα της ηλικίας 18 – 64.

Παράλληλα, αυξάνεται ραγδαία και ο αριθμός των θανάτων στη χώρα λόγω του κορονοιού. Είναι ενδεικτικό πως μέσα σε μια εβδομάδα έφυγαν από τη ζωή λόγω του φονικού ιού 650 συμπολίτες μας. Από την περασμένη Τρίτη μέχρι και σήμερα, μάλιστα, καταγράφηκε τρεις φορές τριψήφιος αριθμός ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους έχοντας προσβληθεί από τη νόσο.

Με δεδομένο το σύνολο των θανάτων από την αρχή της πανδημίας το οποίο έφτασε στους 1815, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο δύσκολη ήταν η εβδομάδα που πέρασε. Περίπου το 1/3 των θανάτων, δηλαδή, καταγράφηκε μέσα σε διάστημα επτά ημερών. Ένας τραγικός απολογισμός που δείχνει και την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε…

Η φονική εβδομάδα 17 -24 Νοεμβρίου

Ημερομηνία

Θάνατοι

17 Νοεμβρίου

63

18 Νοεμβρίου

60

19 Νοεμβρίου

59

20 Νοεμβρίου

72

21 Νοεμβρίου

108

22 Νοεμβρόυ

103

23 Νοεμβρίου

84

24 Νοεμβρίου

101

«Μαύρος» Νοέμβριος για την Ελλάδα

Γενικότερα ο Νοέμβριος αποτελεί τον πιο «μαύρο» μήνα σε ό,τι αφορά τους θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα. Συνολικά 1.189 συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους έχοντας προσβληθεί από τη νόσο Covid-19, ενώ το χειρότερο είναι πως πλέον οι θάνατοι αφορούν και νεότερες ηλικίες.

Την Τρίτη οι άνθρωποι που «έφυγαν» και ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία 18-64 ήταν 13, με έναν εξ αυτών να είναι στην ηλικιακή ομάδα 18-39. Συνολικά από την πρώτη ημέρα του Νοεμβρίου, έχασαν τη ζωή τους 143 συνάνθρωποί μας ηλικίας από 18 ως 64 ετών.

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν «φύγει» 256 άνθρωποι ηλικίας 18 – 64 ετών, που μεταφράζεται σε ποσοστό 14,1% επί του συνόλου των θανάτων. Με δεδομένο ότι οι αριθμοί συνδέονται μεταξύ τους άρρηκτα, γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να μειωθούν τα κρούσματα. Αυτό θα μειώσει αυτόματα τον αριθμό των ανθρώπων που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους, όπως και τον αριθμό των διασωληνωμένων.

Με αυτό σαν γνώμονα, λοιπόν, αποφασίζουν και οι επιστήμονες που δεν δίνουν το «πράσινο φως» για την άρση των μέτρων όσο δεν υπάρχει κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων και δεν φτάνουμε κοντά στον κομβικό αριθμό των 500 ημερησίως

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ