Κορωνοϊός τάσεις: Τα ποσοστά μόλυνσης και η κοινωνική απόσταση

Κορωνοϊός τάσεις: Επί του παρόντος, υπάρχουν πάνω από 10 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα περιστατικά και περισσότερα από 240.000 θύματα που αποδίδονται στο COVID-19 στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές στο κρατικό πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας έχουν εφαρμόσει υπολογιστικά μοντέλα για να διερευνήσουν τα ποσοστά μόλυνσης σε σχέση με μέτρα κοινωνικής απόστασης. Η επίδραση των μέτρων μετριασμού στην εξάπλωση του COVID-19 σε χώρες που έχουν πληγεί στις ΗΠΑ, δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο PLOS ONE.

Αυτή η έρευνα συγκεντρώνει τα δεδομένα για κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ και υπολογίζει την αλλαγή στο ποσοστό μόλυνσης πριν και μετά την επιβολή μέτρων κοινωνικής απόστασης την περασμένη άνοιξη. «Ερευνούμε την αλλαγή του ποσοστού μόλυνσης λόγω των προσπαθειών μετριασμού και του αριθμού των θανάτων και των μολύνσεων έως τον Σεπτέμβριο του 2020 για ορισμένες από τις χώρες με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις: Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ, Μίσιγκαν, Μασαχουσέτη, Ιλλινόις και Λουιζιάνα», δήλωσε ο συν. συγγραφέας Juana Moreno, LSU Τμήμα Φυσικής & Αστρονομίας και αναπληρωτής καθηγητής του Κέντρου Υπολογισμού & Τεχνολογίας.

Πολλά από τα τρέχοντα μοντέλα πρόβλεψης για την ανάπτυξη του COVID-19, ειδικά μετά από προσπάθειες μετριασμού, βασίζονται εν μέρει σε παρεκτάσεις από δεδομένα που συλλέγονται σε άλλες χώρες. Ωστόσο, η κατανόηση των επιπτώσεων των προσπαθειών μετριασμού με βάση τα τοπικά δεδομένα είναι σημαντική, δεδομένου ότι τα δεδομένα που παρέχονται από άλλες περιοχές ενδέχεται να μην είναι αξιόπιστα. Καθώς τα κράτη και οι χώρες έχουν εφαρμόσει διαφορετικούς βαθμούς κοινωνικής απόστασης, οι επιπτώσεις στον έλεγχο της πανδημίας δεν μπορούν να μεταφραστούν μεταξύ των περιφερειών.

“Οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ ανθρώπων είναι περίπλοκες και συχνά δύσκολο να μοντελοποιηθούν σε ατομικό επίπεδο. Η πρόκληση είναι παρόμοια με τη μελέτη ενός μεγάλου συνόλου σωματιδίων όπου η παρακολούθηση της κίνησης κάθε σωματιδίου είναι σχεδόν αδύνατη. Η μέση προσέγγιση πεδίου χρησιμοποιείται συχνά για τη μελέτη μεγάλων πληθυσμοί με χονδρική κοκκοποίηση του ατόμου, ή μικροσκοπικές, λεπτομέρειες για τον πληθυσμό ή μακροσκοπική, μέση ποσότητα “, δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας Ka-Ming Tam, LSU Τμήμα Φυσικής & Αστρονομίας ερευνητής επίκουρος καθηγητής.

Με τις τρέχουσες προσπάθειες μετριασμού, πέντε από αυτές τις έξι πολιτείες, με εξαίρεση το Ιλινόις, έχουν μειώσει τον βασικό αριθμό αναπαραγωγής σε μια τιμή μικρότερη από μία, σταματώντας την εκθετική ανάπτυξη της πανδημίας.

“Το ποσοστό μόλυνσης είναι ένας σημαντικός δείκτης της εξέλιξης μιας επιδημίας. Εάν είναι μεγαλύτερος από έναν, ο αριθμός των λοιμώξεων αυξάνεται εκθετικά”, δήλωσε ο Nicholas Walker, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής & Αστρονομίας του LSU και σημερινός μεταδιδακτορικός συνεργάτης. “Διαπιστώσαμε ότι το ποσοστό μόλυνσης καταστέλλεται ουσιαστικά από κοινωνικά μέτρα απομάκρυνσης. Σχεδόν όλα τα κράτη είχαν το ποσοστό μόλυνσης μειωμένο κάτω από ένα μέχρι τα τέλη Απριλίου.”

Οι αναλύσεις των ερευνητών δείχνουν σαφώς μια πτώση των ποσοστών μόλυνσης μετά από μέτρα δημόσιας πολιτικής, όπως κοινωνικές αποστάσεις και παραγγελίες διαμονής. “Εργαζόμαστε επί του παρόντος σχετικά με τις συνέπειες του ανοίγματος εκ νέου και πώς οι πολιτικές ανοίγματος σε διαφορετικά κράτη έχουν επηρεάσει τον αριθμό των θανάτων”, δήλωσε ο Moreno. “Η τρέχουσα ανάλυσή μας δείχνει ότι η εντολή μάσκας προσώπου είναι η πιο σημαντική πολιτική για τη μείωση του αριθμού των θανάτων.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here