Κορονοϊός: Μεγάλο «στοίχημα» τα σχολεία – Η σύσκεψη στο Μαξίμου και το μήνυμα Μητσοτάκη


Η σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τον κορονοιό θα είναι καθοριστική για τις αποφάσεις που θα λάβει ο πρωθυπουργός για το χρόνο και τον τρόπο άρσης του lockdown. Στην σύσκεψη θα τεθούν επί τάπητος τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι ειδικοί θα καταθέσουν τις παρατηρήσεις τους και τις προτάσεις τους.

Αυτό που επισημαίνουν οι κυβερνητικές πηγές είναι πως στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να οριστικοποιηθεί ένα μέρος του σχεδιασμού για την επανέναρξη της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, ωστόσο τα επόμενα βήματα θα αποφασίζονται με βάση την πορεία της πανδημίας.

Χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, «φωτογράφησε» την παράταση του lockdown πέραν της 30ής Νοεμβρίου, αλλά και τη στάση αναμονής που τηρεί η κυβέρνηση εν όψει της πορείας των κρουσμάτων και των εισηγήσεων των ειδικών.

Ο πρωθυπουργός τόνισε αφενός πως η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», επισήμανε, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πλέον οι «πρώτες ενδείξεις για μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

Από το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως η έξοδος από την καραντίνα θα γίνει με μεγάλη προσοχή, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί εκ νέου η κατάσταση. Βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και της υγείας των πολιτών και με γνώμονα αυτό θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία είναι το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά στις 7 Δεκεμβρίου απομακρύνεται. Η επιτροπή των ειδικών θεωρεί οι σχολικές μονάδες θα πρέπει να παραμείνουν κλειστές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού έξω από τα σχολεία, ενώ θα αυξηθεί και η κίνηση στους δρόμους. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbomb.gr μέχρι στιγμής το υπουργείο Παιδείας δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε στο newsbomb.gr ότι δεν έχει νόημα να ανοίξουν για μία εβδομάδα, καθώς υπάρχει το πρόβλημα της κινητικότητας των γονιών και των παππούδων που θα κάνουν μετακινήσεις και θα προκαλούν συνωστισμούς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ