Freddie Mercury: 29 χρόνια χωρίς τον θρύλο (vids)


Freddie Mercury: 29 χρόνια χωρίς τον θρύλο. Δεν ήταν μόνο ο βασιλιάς των Queen, αλλά ένας από τους ανθρώπους που άλλαξε την μουσική βιομηχανία και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του.

Η χαρακτηριστική φωνή του, σίγησε σαν χθες το 1991 στο Κένσινγκτον στο Λονδίνο και βύθισε στο πένθος όλο τον κόσμο.Γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946 ως Φαρόχ Μπουλσάρα στη Ζανζιβάρη, ένα αφρικανικό νησί που τότε ήταν βρετανική αποικία και σήμερα μέρος της Τανζανίας.

Οι γονείς του ήταν Παρσί με καταγωγή από την Ινδία. Μετανάστευσαν  στη Ζανζιβάρη για να μπορέσει να συνεχίσει ο πατέρας του την εργασία του ως ταμίας στο βρετανικό αποικιακό γραφείο. Το 1955 στάλθηκε πίσω στην Ινδία στο St. Peter’s School, ένα αγγλικό οικοτροφείο αρρένων στο Panchgani, 250 χλμ. περίπου από τη Βομβάη. Εκεί πήρε το παρατσούκλι Freddie που θα κρατούσε για όλη του τη ζωή.

Τραγουδούσε στην χορωδία του σχολείου. Στην ηλικία δώδεκα ετών προσχώρησε στο πενταμελές μουσικό συγκρότημα The Hectics το οποίο έπαιζε σε διάφορες κυρίως σχολικές εκδηλώσεις. Το 1963 επέστρεψε στη Ζανζιβάρη, η οποία στα τέλη του της χρονιάς απέκτησε την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Αφού τον Ιανουάριο του 1964 ξέσπασε βίαιη επανάσταση κατά του σουλτάνου της Ζανζιβάρης ο δεκαεπτάχρονος τότε Freddie αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το νησί μαζί με τους γονείς και την αδελφή του και πήγαν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λίγο μετά από την ίδρυση των Queen ο Freddie Bulsara πήρε το καλλιτεχνικό όνομα Mercury, το ρωμαϊκό αντίστοιχο του αγγελιοφόρου των θεών των αρχαίων Ελλήνων, τον Ερμή. Επίσης, σύμφωνα με τον Bryan May υπάρχει σχέση με το κομμάτι του Mercury «My Fairy King» από το πρώτο άλμπουμ των Queen. Αυτό περιέχει τον ακόλουθο στίχο: «Mother Mercury, look what they’ve done to me, I cannot run I cannot hide». Αφού ηχογραφήθηκε το κομμάτι, ρωτήθηκε εάν η «Mother Mercury» του τραγουδιού αναφέρεται στην μητέρα του και αυτός απάντησε: «Ναι και από εδώ και στο εξής εγώ θα είμαι ο Freddie Mercury».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ