Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών

Πανδημία γιατροί: Πώς οι ιατρικές σχολές εκπαιδεύουν τη νέα γενιά γιατρών μετά την πανδημία. Τον Φεβρουάριο του 2019, το σύστημα υγείας Kaiser Permanente ανακοίνωσε ένα νέο είδος ιατρικής σχολής. Η σχολή θα χτιστεί “από την αρχή” για να προετοιμάσει τους μαθητές για την πολυπλοκότητα του αμερικανικού ιατρικού συστήματος.

Η διδακτέα ύλη θα τονίζει την πολιτιστική ικανότητα, την ευημερία των ασθενών και των παρόχων και την εξάλειψη των κοινωνικοοικονομικών ανισοτήτων στο ιατρικό σύστημα. Οι μαθητές θα έβλεπαν τους ασθενείς αμέσως, και η πρακτική μάθηση θα αντικαθιστούσε πολλές διαλέξεις. Επιπλέον, για τα πρώτα 5 μαθήματα αποφοίτησης δεν θα πλήρωναν τίποτα για να παρακολουθήσουν. Το μέλλον αυτό ήταν πολύ πιο επείγον όταν το Kaiser Permanente Bernard J. Tyson School of Medicine άνοιξε τις πόρτες του στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια τον Ιούλιο. Η πανδημία COVID19 είχε θέσει υπό έλεγχο σχεδόν κάθε πτυχή της “φυσιολογικής” ζωής, και το ιατρικό σύστημα προσπαθούσε να θεραπεύσει εκατομμύρια ασθενείς με μια νέα και τρομακτική νόσο.

Τα θεμέλια του αμερικανικού συστήματος ιατρικής εκπαίδευσης δεν έχουν αλλάξει πολύ εδώ και δεκαετίες. Τα πρώτα δύο χρόνια είναι μια τρελή βιασύνη να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να απομνημονεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι μαθητές συνήθως παίρνουν το πρώτο μέρος των εξετάσεων τους για ιατρικές άδειες μετά το δεύτερο έτος του σχολείου τους. Κατά το τρίτο έτος, οι φοιτητές ξεκινούν κλινικές εναλλαγές σε νοσοκομεία, και στη συνέχεια περνούν το μεγαλύτερο μέρος της τέταρτης προσπαθώντας να βρουν αντιστοιχία για την επόμενη φάση της εκπαίδευσής τους: ιατρική βάση. 

Το σύστημα της Ιατρικής Σχολής των Η.Π.Α. έχασε επίσης ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν από το COVID-19. Για παράδειγμα, σχετικά λίγα σχολεία άλλαξαν τις απαιτήσεις εισαγωγής για διευκολύνουν τη ζωή των αιτούντων. Για να κάνουν αίτηση για τις περισσότερες ιατρικές σχολές των ΗΠΑ, οι μαθητές έπρεπε να κάνουν ένα τυποποιημένο τεστ  $320 ωρών, που λέγεται: Εξέταση Αποδοχής Ιατρικής Ακαδημίας (MCAT).

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here