Έμφυλα βία: Πώς να βοηθήσεις μια κακοποιημένη γυναίκα


Έμφυλη βία: Πώς να βοηθήσεις μια κακοποιημένη γυναίκα. Το πρώτο βήμα για να βοηθήσεις τη γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση είναι να της γνωστοποιήσεις ότι δεν είναι μόνη και ότι την πιστεύεις. 

Επικυρώνοντας τα συναισθήματά της, κάνοντάς την να δει ότι δεν αξίζει αυτό που βιώνει και ότι θέλουμε να τη βοηθήσουμε είναι το καλύτερο σημείο εκκίνησης. Η βοήθεια μιας κακοποιημένης γυναίκας δεν είναι εύκολη. Δεν οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές οι πραγματικότητες συχνά κατοικούν στη σιωπή και το αόρατο. Είναι πιθανό ότι είμαστε πολύ κοντά σε κάποιον που το ζει αυτή τη στιγμή και δεν το γνωρίζουμε. Ένας φίλος, μια αδελφή, ένας συνάδελφος … Η κακοποίηση και η κακομεταχείριση δεν αφήνουν πάντα ένα φυσικό σημάδι.

Μερικοί συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η κακοποίηση έχει τη μορφή μώλωπα στο πρόσωπο . Ωστόσο, χιλιάδες άνθρωποι περπατούν στον κόσμο με το δέρμα τους ανέπαφο και η αξιοπρέπεια τους γκρεμίζεται. Επειδή ο τρόμος πονάει, όπως και οι προσβολές, η υποτίμηση, η εμμονική ζήλια και η ανάγκη για έλεγχο στον οποίο κάποιος καταλήγει να μην μπορεί να αναπνεύσει, χάνοντας την αυτοεκτίμηση, την ηρεμία, την ταυτότητα. Για να βοηθήσετε μια κακοποιημένη γυναίκα δεν χρειάζεται να την περιμένετε να το ζητήσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο το θύμα δεν τολμά να μοιραστεί με το περιβάλλον της τι συμβαίνει σε αυτήν. Και δεν το κάνουν από ντροπή και, πάνω απ ‘όλα, από φόβο.

Για να βοηθήσουμε μια κακοποιημένη γυναίκα υπάρχει ένα πρώτο βήμα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψουμε. Πέρα από ό, τι πιστεύουμε, η πρώτη στρατηγική δεν είναι να υποβάλουμε καταγγελία. Το προηγούμενο βήμα είναι πάντα να στηρίζετε τη συναισθηματικά κακοποιημένη γυναίκα, επιτρέποντάς της να δει ότι την πιστεύουμε, καταλαβαίνουμε πώς αισθάνεται και ότι είμαστε μαζί της αποτελεί προτεραιότητα. Υπάρχει κάτι που πρέπει να θυμάστε: η γυναίκα που υφίσταται κακοποίηση δεν την αναφέρει πάντα . Υπάρχει φόβος , υπάρχει απροθυμία και ακόμη και αρνητικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να είμαστε συνετοί και σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή. Στην ιδανική περίπτωση, προσφέρετε βοήθεια καθώς και πόρους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ