Κορονοϊός – Δανία: Τα βιζόν που σκότωσαν λόγω ιού «βγήκαν» από τον τάφο


Δείτε τι συνέβη στους τάφους

Πριν λίγες μέρες η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε τη θανάτωση πληθυσμού βιζόν (μινσκ), καθώς είχαν μολυνθεί από μεταλλαγμένο στέλεχος κορονοϊού.

Τα νεκρά βιζόν θάφτηκαν σε στρατιωτική περιοχή στο Χόλστερμπο, στο δυτικό Τζούτλαντ, όμως τα πτώματά τους βγήκαν από τον τάφο. Τα άψυχα σώματα των μινσκ είχαν ψεκαστε’ι με αντισηπτικό πριν ταφούν, με αποτέλεσμα να πρηστούν και να βγουν πάνω από τους ρηχούς τάφους.

«Εξαιτίας της αποσύνθεσης, αέρια που δημιουργούνται προκάλεσαν το φούσκωμά τους και ως αποτέλεσμα τα πτώματα των μινκ βγήκαν από το χώμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της δανικής αστυνομίας, μιλώντας στο εθνικό ραδιόφωνο.

Morten Stricker/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

«Πρόκειται για μια φυσική διαδικασία, την οποία προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε ρίχνοντας περισσότερο χώμα» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Τόμας Κρίστενσεν.

«Τα μινκ που μολύνθηκαν από κορονοϊό μεταδίδουν τη νόσο κυρίως μέσω της αναπνοής, οπότε τα νεκρά μινκ μεταδίδουν λιγότερο από τα ζωντανά. Αλλά ίσως υπάρχουν ακόμη βακτήρια στη γούνα τους» εξήγησε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Πηγή: berlingske.dk

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ