Πέντε τάμπλετ για 308 μαθητές: Μετά το φιάσκο με τις μάσκες, έρχεται το φιάσκο με τα τάμπλετ


Τηλεκπαίδευση: Κάποιοι στην κυβέρνηση μάλλον δεν βάζουν μυαλό. Αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι μετά το φιάσκο με τις μάσκες – τραπεζομάντηλα που θα έδιναν δωρεάν στην αρχική της σχολικής χρονιάς, πάει για φιάσκο και η υπόθεση με τα τάμπλετ που θα δώσει η κυβέρνηση σε οικογένειες που δεν διαθέτουν εξοπλισμό για την τηλεκπαίδευση – Οι καταγγελίες που φτάνουν στο Newsbomb.gr είναι στην κυριολεξία απογοητευτικές και εξοργιστικές 

Πριν από λίγες ημέρες κι ενώ η τηλεκπαίδευση είχε ξεκινήσει σε όλα τα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να μας ενημερώσει ότι «συνολικά 91.613 tablet και laptop διατίθενται από το υπουργείο Παιδείας για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των μαθητών, προϋπολογισμού άνω των 24 εκ. ευρώ». Μέχρι εδώ όλα καλά, αν και καθυστερημένα.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, 65.965 φορητές συσκευές αξίας άνω των 20 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω δωρεών έχουν εξασφαλιστεί για τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, ανταποκρινόμενο στις πρωτόγνωρες συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, δρομολογώντας τον επιπλέον εξοπλισμό ήδη από την προηγούμενη άνοιξη. Ο εν λόγω εξοπλισμός, που έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί σε σχολικές μονάδες, αποτελεί περιουσία των σχολείων και διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, προκειμένου να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και για να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Αρκετοί γονείς μπήκαν στην διαδικασία να μας στείλουν στο Newsbomb.gr τις ανακοινώσεις από τις σχολικές μονάδες εις τις οποίες φοιτούν τα παιδιά τους. Παρατηρούμε λοιπόν ότι σε ένα σχολείο των Αθηνών, για 308 μαθητές δίδονται προς δανεισμό συνολικά 5 τάμπλετ!!!

5 τάμπλετ για 308 μαθητές

Αδιάψευστος μάρτυρας η επιστολές που εστάλησαν στους γονείς.

Τα 5 τάμπλετ χορηγία του Υπουργείου Παιδείας

Κι όμως το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο. Από άλλο σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά μας έστειλαν την ανακοίνωση ότι για διακόσια παιδιά δίδονται 11 τάμπλετ για οικογένειες που έχουν προβλήματα και δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Mα είναι δυνατόν; 11 τάμπλετ για 200 παιδιά;

Το υπουργείο μάλιστα μας διαβεβαίωνε ότι έχει μεριμνήσει ώστε όλα τα σχολεία της χώρας να λάβουν φορητές συσκευές. Τι ακριβώς εννούσε μέριμνα;

Και διατυπώνουμε ένα ακόμα ερώτημα: Από πότε 90.000 τάμπλετ κοστίζουν 24 εκατομμύρια ευρώ; Όταν ένα αξιόπιστο μικρό τάμπλετ κοστίζει 89 ευρώ στη λιανική (χονδρική το κόστος είναι εξόχως μικρότερο).

Δείτε πόσο κοστίζει στη λιανική ένα μιρκό αλλά γρήγορο τάμπλετ

Μήπως πρέπει κάποιος υπεύθυνος φορέας αυτού του κράτους να λογοδοτήσει για αυτές τις τραγελαφικές καταστάσεις και να μας πει πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα, αναλυτικά με ακριβείς αριθμούς; Έκρινε δηλαδή διευθυντής σχολείου ότι σε 308 μόνον 5 οικογένειες έχουν πρόβλημα;

Δυο τινά συμβαίνουν: Ή μιλάμε για φιάσκο αντίστοιχο με τις μάσκες που ακόμα δεν έχουν πάει στα σχολεία ή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οικογένειες που να είναι κάτω από τα όρια της απόλυτης φτώχειας.

Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι φορείς του υπουργείου Παιδείας να δώσουν σαφείς απαντήσεις επί του θέματος με στοιχεία και αριθμούς για να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια.

Σε αντίθετη περίπτωση η ιστορία με τα τάμπλετ θα εξελιχθεί σε μέγα πανωλεθρίαμβο για την κυβέρνηση, όπως συνέβη με τις μάσκες – τραπεζομάντηλα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. αντε καλα.Εχετε ταμπλετ[αληθεια ποσο χρηστικα ειναι;] και μιλατε.8ο δημ. Καλαμαριας.Αιτηση του σχολειου για 40 συσκευες[πραγματικη αναγκη] απο την α’φαση.Συσκευες που δοθηκαν:ΚΑΜΜΙΑ.Ας μου πει οποιοδηποτεχαμαιρπες υποκειμενο οτι εχουμε Υπουργειο.Μη πω για αλλες ελλειψεις.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ