ΝΔ: Οι τέσσερις αλήθειες του ΕΣΥ που παραποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Πολεμάει την αλήθεια αντί την πανδημία

Αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αύξηση τους προσωπικού που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 14%, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ

Τι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναλύει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, εκτοξεύοντας παράλληλα βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει, στην κορύφωση της υγειονομικής μάχης, να πολεμάει την αλήθεια αντί για την πανδημία, τόσο θα υπενθυμίζουμε τα πραγματικά στοιχεία», τονίζει χαρακτηριστικά η ΝΔ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

  • Αυξήθηκαν οι ΜΕΘ κατά 123% (από 557 σε 1242).
  • Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά 25% (από τα 3,8 δις πριν την πανδημία στα 4,8 δις σήμερα).
  • Αυξήθηκε το προσωπικό που υπηρετεί στο ΕΣΥ κατά 14%, μέσα με μερικούς μήνες (από 88.690 σε 100.984).

Θα μονιμοποιηθούν, ύστερα από κρίση, περισσότεροι από 4000 γιατροί και νοσηλευτές.

«Το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων της κυβέρνησης είναι ότι ενώ κάθε χρόνο τέτοια εποχή είχαμε 30-35 αναμονές για κλίνες ΜΕΘ, σήμερα, εν μέσω πανδημίας δεν υπάρχει καμία αναμονή. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με υπευθυνότητα και παρά τις αντιξοότητες αντιμετωπίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια παγκόσμια υγειονομική κρίση, ενδυναμώνοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρεβλώνει τα πραγματικά δεδομένα και αδυνατεί να διατυπώσει εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της πανδημίας. Για άλλη μια φορά δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here