Κορωνοϊός ψηφιακό διαβατήριο υγείας: Για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια

Κορωνοϊός ψηφιακό διαβατήριο υγείας: Πέντε κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες κυκλοφορούν ψηφιακά διαβατήρια υγείας, ώστε οι επιβάτες με καταγεγραμμένο αρνητικό τεστ Covid-19 να μπορούν να ταξιδεύουν εύκολα και να αποφεύγουν την ανάγκη καραντίνας.

Από τις 15 Δεκεμβρίου, τα άτομα που πετούν με τις αεροπορικές εταιρείες JetBlue, Lufthansa, Swiss International Airlines, United Airlines και Virgin Atlantic μπορούν να χρησιμοποιήσουν το CommonPass για να καταγράψουν την κατάσταση Covid, χρησιμοποιώντας το ως απόδειξη της κατάστασης Covid για να δείξουν στο προσωπικό του αεροδρομίου.

Το CommonPass αποθηκεύει τα αποτελέσματα των δοκιμών του χρήστη στην κινητή του συσκευή, μαζί με οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες ελέγχου υγείας που έχουν επιβληθεί από τη χώρα προορισμού. Στη συνέχεια, το πάσο δημιουργεί έναν κωδικό QR που μπορεί να εκτυπωθεί ή να σαρωθεί από το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας για να επιβεβαιώσει την κατάσταση της υγείας του επιβάτη.

Ελβετικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Το Commons Project Foundation δημιούργησε το ψηφιακό πάσο, με την υποστήριξη του World Economic Forum. Αυτήν την εβδομάδα οι δύο οργανισμοί ενώθηκαν με το Airport Council International (ACI) World, που εκπροσωπούν σχεδόν 2.000 αεροδρόμια παγκοσμίως, μαζί με τις πέντε συμμετέχουσες αεροπορικές εταιρείες.  Το CommonPass δοκιμάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο στις πτήσεις Cathay Pacific Airways και United Airlines μεταξύ Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρης, Λονδίνου και Νέας Υόρκης.

Το πέρασμα δεν είναι υποχρεωτικό για ταξίδια, αλλά είναι η πρώτη τυποποιημένη μορφή για τα αποτελέσματα των δοκιμών Covid που χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζεται ότι θα υιοθετηθεί ευρέως από το κοινό για να διευκολύνει τα ταξίδια.  «Οι πρόσφατες ψηφιακές δοκιμές« κάρτας υγείας », όπως το CommonPass, παρουσιάζουν μια ισχυρή υπόθεση για τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας για την παροχή εναρμονισμένων προτύπων στην επικύρωση και την επαλήθευση των διαπιστευμένων δεδομένων υγείας των επιβατών», δήλωσε δήλωση από τις αεροπορικές συμμαχίες, των οποίων 58 αεροπορικές εταιρείες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% της παγκόσμιας χωρητικότητας αεροπορικών εταιρειών. 

«Καθώς ο κόσμος εργάζεται για να ξεπεράσει την πανδημία, όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν την πρόκληση να ανοίξουν ξανά τα σύνορα για ταξίδια και εμπόριο, προστατεύοντας παράλληλα την υγεία των πληθυσμών τους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής ACI World Luis Felipe de Oliveira. «Το κλειδί για αυτό θα είναι μια παγκόσμια εναρμονισμένη προσέγγιση που θα στηρίζεται στη συνεργασία και τη συνέπεια μεταξύ όλων των παραγόντων της αεροπορικής βιομηχανίας». “Το CommonTrust Network και το CommonPass θα συμβάλουν στην προώθηση αυτής της συνεπούς προσέγγισης, ειδικά καθώς θα περιλαμβάνει κάτι περισσότερο από την αεροπορική βιομηχανία”.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here