Κορoνοϊός – Βατόπουλος: Πρέπει να δούμε το άνοιγμα των σχολείων με μεγάλη προσοχή


Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρίζα Τσολιά και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Την Παρασκευή, στην καθιερωμένη ενημέρωση της κυβέρνησης από την Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό.

Δύο από τα μέλη της Επιτροπής, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Μαρίζα Τσολιά και ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησαν στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως είπε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «διαφαίνεται επιπέδωση των κρουσμάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όχι όμως στην περιφέρεια», επεσήμανε ωστόσο ότι, «τα κρούσματα παραμένουν πολλά».

«Τα σχολεία είναι κάτι το οποίο πρέπει να το δούμε με μεγάλη προσοχή, με την έννοια ότι τα παιδιά και οι γονείς ταλαιπωρούνται εκτός σχολείου», σημείωσε ο καθηγητής, εκφράζοντας την άποψη ότι, «είναι πολύ σημαντικό το άνοιγμα των σχολείων», ενώ όσο αφορά στο συνωστισμό που δημιουργείται έξω από τα σχολεία, ανέφερε ότι, «είναι κάτι που μπορεί να ρυθμιστεί»

«Το άνοιγμα των σχολείων διεθνώς αποτελεί προτεραιότητα», υπογράμμισε.

Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι «λίγο πιο κλειστά», σημείωσε και τόνισε ότι, «δεν θα ήταν σκόπιμο να διοργανώνονται γιορτές και ρεβεγιόν, ούτε να ανακατεύονται άνθρωποι που δεν είναι κοντά», προτείνοντας ότι «θα πρέπει να γιορτάσουμε με αυτούς με τους οποίους ήδη βρισκόμαστε σε επαφή».


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κα Τσολια ακομη περιμενουμε την επιστημονικη ερευνα για μασκες σε μικρα παιδια[για να μη ξεχνιομαστε]Επισης μια που μιλιεστε,πεστε σας παρακαλω,σ’αυτο το ξοανο αν θα γινει ποτε σωστη τηλεκπαιδευση.ΕΡΩΤΗΣΗ:Κατω απο ποια θερμοκρασια ενα παιδι δε μπορει να κανει μαθημα;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ