Πανελλαδική απεργία: Βασικό αίτημα τη θωράκιση του ΕΣΥ


Πανελλαδική απεργία για την Υγεία πραγματοποιείται σήμερα, με βασικό αίτημα τα ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τη θωράκιση του ΕΣΥ. Έξω από το Σισμανόγλειο η κινητοποίηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Οι  διεκδικήσεις ποικίλουν αλλά με βασικό αίτημα τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της υγείας τόσο του προσωπικού όσο και των ασθενών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Δ. Λάππα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ του Σισμανόγλειου είναι αυτή τη στιγμή κατειλημμένα, ενώ στο Αμαλία Φλέμινγκ από τα 113 κρεβάτια τα 78 είναι γεμάτα. Σύμφωνα με τους υγειονομικούς του Σισμανόγλειου και του Φλέμινγκ, τα νοσοκομεία είναι στα όρια τους. Οι κινητοποιήσεις είναι συμβολικές, καθώς οι υγειονομικοί μένουν στο πόστο τους προκειμένου να μην ρισκάρουν κατ’ ελάχιστο την υγεία των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕΔΗΝ κάνει γνωστά τα αιτήματα τους και μεταξύ άλλων δηλώνουν: “Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης να διαχωρίσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας σε σχέση με κάποια παροχή που προτίθεται να δώσουν στους Υγειονομικούς. Αποκλείουν χιλιάδες εργαζόμενους που κάθε ημέρα δίνουν μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρχαν Νοσοκομεία αναφοράς που αντιμετώπιζαν τα περιστατικά κορωνοϊού. Τώρα όλα τα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και Προνοιακά Ιδρύματα της χώρας διαχειρίζονται περιστατικά κορωνοϊού. Εκτίθενται όλοι στον κίνδυνο γι’ αυτό και εν μέσω των εκατοντάδων που νοσούν έχουμε συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων. Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει κάθε προσπάθεια διχασμού και διαίρεσης του προσωπικού που θα έχει ως συνέχεια σημαντικές επιπτώσεις στις προσφερόμενες υπηρεσίες. Δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εργαζόμαστε σε αντίξοες συνθήκες χωρίς επαρκές προσωπικό, χωρίς επαρκή μέσα ατομικής προστασίας.”

Η ΠΟΕΔΗΝ εχθές με ανακοίνωση της επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη για λήψη μέτρων προκειμένου να μην καταρρεύσει το προσωπικό από τις συνεχείς βάρδιες και τις υψηλές απαιτήσεις τις περιόδου της πανδημίας. Συγκεκριμένα αναφέρει: “Το Κέντρο Υγείας ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χαλκιδικής εκπέμπει SOS. Με απόφαση της Διοίκησης της 4ης ΥΠΕ μετακινήθηκαν νοσηλευτές στο Γ.Ν. Χαλκιδικής το οποίο έχει τραγικές ελλείψεις και θα έπρεπε να καλυφθούν με προσλήψεις προσωπικού. Στο Κέντρο Υγείας απέμειναν 3 Νοσηλευτές που κάνουν συνεχόμενες διπλοβάρδιες για να καλύψουν την 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας. Ξεπέρασαν τα όρια της εξάντλησης. Ζητάμε την ανάκληση των μετακινήσεων. Την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών του Νοσοκομείου και των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Μονάδων της περιοχής.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ