Κορωνοϊός εμβόλιο: Πώς θα εμβολιαστεί ένα δις ανθρώπων


Κορωνοϊός εμβόλιο: Πώς θα εμβολιαστεί ένα δις ανθρώπων. Όσον αφορά τη δημιουργία εμβολίων, η Ινδία είναι ένα ισχυρό σώμα. Λειτουργεί ένα μαζικό πρόγραμμα ανοσοποίησης, παράγει το 60% των παγκόσμιων εμβολίων και φιλοξενεί μισή ντουζίνα μεγάλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Ορρού της Ινδίας – του μεγαλύτερου στον κόσμο.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν υπάρχει έλλειψη φιλοδοξίας όσον αφορά τον εμβολιασμό ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων κατά του Covid-19. Η Ινδία σχεδιάζει να λάβει και να χρησιμοποιήσει περίπου 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της νόσου και να ανοσοποιήσει έως 250 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Αυτή η εμπιστοσύνη ενισχύεται από το ιστορικό της ανοσοποίησης μεγάλου αριθμού ατόμων κάθε χρόνο. Το 42χρονο πρόγραμμα ανοσοποίησης της Ινδίας, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα υγείας του κόσμου, στοχεύει σε 55 εκατομμύρια ανθρώπους – κυρίως νεογέννητα και εγκύους που λαμβάνουν περίπου 390 εκατομμύρια δωρεάν δόσεις εμβολίων κατά 12 ασθενειών κάθε χρόνο. Η χώρα διαθέτει επίσης ένα καλά τροφοδοτημένο ηλεκτρονικό σύστημα για την καταγραφή και παρακολούθηση αυτών των εμβολίων.

Ωστόσο, ο εμβολιασμός ενός δισεκατομμυρίου ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων εκατομμυρίων ενηλίκων για πρώτη φορά, κατά του Covid-19 θα είναι μια τρομακτική και άνευ προηγουμένου πρόκληση, λένε οι ειδικοί. Πέντε από τις 30 υποψήφιες για εμβόλιο που αναπτύσσονται στην Ινδία βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές. Περιλαμβάνουν το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca, το οποίο δοκιμάζεται από τον ορό και ένα εγχώριο εμβόλιο που αναπτύσσεται από την Bharat BioTech. “Το να έχεις ένα εγχώριο εμβόλιο είναι ύψιστη προτεραιότητα”, λέει ο Δρ. Ρενού Σουρούπ, γραμματέας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας της Ινδίας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ