Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται, αλλάζει τη ζωή σου

Συναισθηματική ευαισθησία: Όταν ενεργοποιείται αλλάζει τη ζωή σου. Η εξερεύνηση, η ενδοσκόπηση και η βαθιά σύνδεση μας βοηθούν να δημιουργήσουμε διαρκείς αλλαγές. Χάρη στη συνείδηση είμαστε σε θέση να δώσουμε ενεργή προσοχή στην παρούσα στιγμή χωρίς να κρίνουμε.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η προσοχή έχει ως στόχο να αυξήσει τη συνείδησή μας για να επιτύχει μια αλλαγή στη στάση, την προοπτική και τη ζωή. Δεν μας λένε να ερωτευτούμε τη ζωή, αλλά να την αποδεχτούμε και να την βιώσουμε. Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση, επειδή σχεδόν όλοι οι δυτικοί μας κλάδοι υγείας έχουν ως στόχο την εξάλειψη των συμπτωμάτων, την ανακούφιση από την ταλαιπωρία, την καταστροφή του χάους και την ανάγκη για « κανονικότητα ».

Νευρολογικές αλλαγές μετά την προαγωγή της προσοχής συμβαίνουν σε περιοχές που σχετίζονται με τη μάθηση και τη μνήμη, οι οποίες διευρύνονται. Συγκεκριμένα, η αμυγδαλή ενισχύεται και θυμηθείτε ότι αυτός είναι ο φρουρός των συναισθημάτων μας, καθώς είναι υπεύθυνη για την αντίδραση στις απειλές και την προειδοποίηση του υπόλοιπου εγκεφάλου μας. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να  σταματήσει να είσαι σε ύπνωση και να αφυπνιστείς. Χωρίς να κάνεις τίποτα ή να προσπαθήσεις να αλλάξεις, απλά διαλογισμός και συνειδητοποίηση (κάτι που αναμφίβολα απαιτεί πολλή πειθαρχία). Έτσι, για παράδειγμα, εάν αγκαλιάσουμε αρνητικές σκέψεις που κάνουμε  θα εισέλθουμε σε μια βλαβερή σπείρα, και θα τις εμποδίσουμε να συνεχίσουν να αναπαράγονται. Είναι προφανές ότι δεν είναι όλα όμορφα στη ζωή, απλά πρέπει να αυξήσουμε την ευαισθητοποίησή μας για να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε.

Επειδή το αποσπάσιμο μυαλό είναι ένα δυστυχισμένο μυαλό μόνο εάν συνειδητοποιήσουμε και συνδυάσουμε τα πάντα σε ένα, θα επιτύχουμε υγεία, ευεξία και σοφία. «η καλλιέργεια της προσοχής είναι μια ριζική πράξη λογικής, αγάπης και συμπόνιας για τον εαυτό σας».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here