Κορονοϊός-Εμβόλιο: Αμφιβολίες για τις ανακοινώσεις της Οξφόρδης – Τι υποστηρίζουν οι Financial Times


ΚορονοϊόςΕμβόλιο: Για αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η εταιρεία AstraZeneca χειρίστηκαν τις πρόσφατες ανακοινώσεις τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορονοϊό το οποίο έχουν παρασκευάσει κάνουν λόγο οι Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% που ανακοινώθηκε προέκυψε από τη χορήγηση σε εθελοντές ηλικίας μικρότερης των 55 ετών, μια ηλικιακή ομάδα με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών συμπτωμάτων από τον κορονοϊό.

Την αποκάλυψη έκανε ο επικεφαλής της επιχείρησης Warp Speed της κυβέρνησης των ΗΠΑ μέσω της οποίας χρηματοδοτούνται τα προγράμματα ανάπτυξης των εμβολίων για τον κορωνοϊό.

«Υπάρχουν μια σειρά μεταβλητές που πρέπει να κατανοήσουμε» σημείωσε ο Μονσέφ Σλάουι σημειώνοντας ότι η διαφορά στην αποτελεσματικότητα βάσει των δόσεων που χορηγήθηκαν να ήταν «τυχαία».

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση της Δευτέρας οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης έλεγαν ότι η μέση αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους είναι στο 70%.

Όπως υποστήριξαν στους εθελοντές στους οποίους χορηγήθηκαν δύο πλήρεις δόσεις με διαφορά ενός μήνα η αποτελεσματικότητα ήταν 62%, αλλά σε μια μικρότερη ομάδα εθελοντών στους οποίους χορηγήθηκε αρχικά μισή δόση εμβολίου και έπειτα η ολόκληρη, το αντίστοιχο ποσοστό αυξήθηκε στο 90%.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ