Κηδεία Μαραντόνα: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες – Ξύλο, δακρυγόνα και χάος – Live εικόνα

Χάθηκε ο έλεγχος στο Προεδρικό Μέγαρο της Αργεντινής όπου βρίσκεται η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο κόσμος έσπασε τον κλοιό και έχει συρρεύσει εντός του χώρου. Με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες απαντάει η αστυνομία. Τραγική η οργάνωση της τελετής

Σκηνές που αμαυρώνουν τη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα διαδραματίστηκαν στο Μπουένος Άιρες. Παρά το γεγονός ότι το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Θεού του παγκοσμίου ποδοσφαίρου παρατάθηκε κατά τρεις ώρες, το συγκεντρωμένο πλήθος ήταν αδύνατο να ελεγχθεί κι η κατάσταση ξέφυγε.

Η αστυνομία προσπάθησε να περισώσει την κατάσταση αλλά μάλλον τα πράγματα έγιναν χειρότερα όταν έξω από το Casa Rosada έπεσαν δακρυγόνα. Τα επεισόδια που ξεκίνησαν πήραν μεγάλη έκταση, με τον κόσμο και την αστυνομία να συγκρούονται ενώ υπάρχουν αναφορές πως από πλευράς των αρχών έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα και πλαστικές σφαίρες για να απομακρύνουν το πλήθος.

Επιπλέον αστυνομικές δυνάμεις και security εμφανίστηκαν στη συνέχεια εντός του Προεδρικού Μεγάρου, για να μπορέσουν να ελέγξουν τον κόσμο που ήδη είχε εισβάλει σε αυτό. Μάλιστα, κάποιοι είχαν ξηλώσει τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί για να τηρείται η σειρά για το λαϊκό προσκύνημα, και επικράτησε πανδαιμόνιο για αρκετή ώρα.

Λίγο πριν τις 16:00 (ώρα Αργεντινής), η ένταση έδειξε να εκτονώνεται με πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να είναι εντός του περιβάλλοντα χώρου της Casa Rosada για να περιφρουρήσουν την αίθουσα όπου έχει εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ντιέγκο Μαραντόνα. Μάλιστα έκανε την εμφάνισή του και όχημα τύπου «Αύρας» της αστυνομίας της Αργεντινής, σε περίπτωση που χρειαστεί για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε LIVE εικόνα από την κηδεία του Μαραντόνα

Θυμίζουμε πως το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Ντιέγκο Μαραντόνα έχει ξεκινήσει από τις 06:00 (ώρα Αργεντινής) κι ενώ αρχικά θα τελείωνε στις 16:00, λόγω του τεράστιου όγκου του πλήθους θα διαρκέσει ως τις 19:00 (ώρα Αργεντινής) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κηδεία του Θεού κι η μεταφορά της σορού του στο Jardin Bella Vista όπου θα είναι η τελευταία του κατοικία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί και ένα δημοσίευμα που αναφέρει πως τελευταία επιθυμία του Μαραντόνα ήταν να ταριχευτεί, όπως είχε κάνει το – εμβληματικό για την Αργεντινή – ζεύγος Περόν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here