Συγκεντρώσεις Σπίτια: Όταν η οικειότητα μας χαλαρώνει γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον νέο ιό


Συγκεντρώσεις Σπίτια: Προειδοποιεί επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις συγγενών και φίλων σε σπίτια, την ώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Όταν οι άνθρωποι συναντώνται σε σπίτια, ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι μεγαλύτερος ακόμη και από εκείνον που αντιμετωπίζουμε όταν είμαστε σε παμπ, σημειώνει η Lucy Yardley, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ. Κι αυτό διότι είναι πιο πιθανό να χαλαρώσουμε.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, το καθάρισμα στο σπίτι είναι πιθανόν να είναι λιγότερο σχολαστικό σε σχέση με δημόσιους χώρους, όπως οι παμπ. «Στην πραγματικότητα, όταν οι άνθρωποι μαζεύονται με άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά στο σπίτι τους, πρόκειται για μια ριψοκίνδυνη κατάσταση διότι οι άμυνές τους πέφτουν», σημειώνει η καθηγήτρια.

«Περνούν πολύ χρόνο μαζί τους και τότε η μόλυνση είναι πιο πιθανό να εξαπλωθεί». Σύμφωνα με την ίδια, «αυτό το μήνυμα για τα σπίτια είναι πολύ σημαντικό τώρα που έρχονται Χριστούγεννα και θα μπορεί να μαζευτούμε ακόμα περισσότερο.

Εκείνη τη στιγμή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν στην πραγματικότητα ότι πρέπει να κάνουν πράγματα στο σπίτι τους και ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν για να είναι όλοι πιο ασφαλείς αν μαζευτούν όλοι μαζί».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ