Γαλλία κορωνοϊός: Σταδιακό άνοιγμα ανακοίνωσε ο Macron

Γαλλία κορωνοϊός: Σταδιακό άνοιγμα ανακοίνωσε ο Macron. Η Γαλλία θα αρχίσει να αμβλύνει τους αυστηρούς περιορισμούς της αυτό το Σαββατοκύριακο, επιτρέποντας στα μη απαραίτητα καταστήματα να ανοίξουν ξανά, δήλωσε ο Πρόεδρος Emmanuel Macron.

Οι άνθρωποι θα μπορούν επίσης να μοιράζονται “στιγμές με την οικογένεια” κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας  ωστόσο πρόσθεσε ότι τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Η Γαλλία έχει αναφέρει περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια περιστατικά και περισσότερους από 50.000 επιβεβαιωμένους θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό από την έναρξη της πανδημίας.

Σε τηλεοπτική ομιλία ο κ. Μακρόν ανέφερε ότι η χώρα έχει περάσει το αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος μολύνσεων από ιούς. Ανέφερε ότι ο κύριος όγκος των περιορισμών που έχουν τεθεί σε αποκλεισμό θα αμβλυνθεί από τις 15 Δεκεμβρίου για την εορταστική περίοδο, με τους κινηματογράφους να ξανανοίγουν και τους γενικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς να έχουν αρθεί, εφόσον οι νέες μολύνσεις ήταν 5.000 την ημέρα ή λιγότερο. Τη Δευτέρα, η Γαλλία ανέφερε 4.452 καθημερινές λοιμώξεις από Covid- 19 – η χαμηλότερη από τις 28 Σεπτεμβρίου. Ο τελευταίος κυλιόμενος μέσος όρος επτά ημερών για νέες λοιμώξεις στη Γαλλία αναφέρεται ότι είναι 21.918. Ο αριθμός αυτός κορυφώθηκε στις 54.440 στις 7 Νοεμβρίου. 

Η Γαλλία βρίσκεται υπό δεύτερο εθνικό αποκλεισμό από τις αρχές Νοεμβρίου. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να φύγουν από το σπίτι για να πάνε να εργαστούν, να αγοράσουν βασικά αγαθά, να ζητήσουν ιατρική βοήθεια ή να ασκηθούν για μία ώρα την ημέρα. Όποιος βγαίνει έξω πρέπει να φέρει γραπτή δήλωση που να δικαιολογεί τη διαδρομή του. Ενώ όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, εστιατόρια και μπαρ έχουν κλείσει, τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν παραμείνει ανοιχτά. Απαγορεύτηκαν οι κοινωνικές συγκεντρώσεις. Μαζί με τη Γαλλία, πολιτικοί από άλλα έθνη -συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού πρωθυπουργού Giuseppe Conte- δήλωσαν ότι τα χιονοδρομικά θέρετρα της Ευρώπης πρέπει να κλείσουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ότι είναι πολύ επικίνδυνο να περάσει κανείς τις διακοπές των Χριστουγέννων στο χιόνι.

Αυστρία και Ισπανία ανακοίνωσαν αμφότερες σχέδια εμβολιασμού. Οι κάτοικοι των γηροκομείων και οι εργαζόμενοι στην Ισπανία θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, ενώ στην Αυστρία οι ηλικιωμένοι, οι ομάδες κινδύνου και οι επαγγελματίες υγείας θα έχουν προτεραιότητα. Και οι δύο χώρες ελπίζουν να ξεκινήσουν τον Ιανουάριο. Ηγέτες στις 16 ομοσπονδιακές πολιτείες της Γερμανίας συμφώνησαν να επιτρέψουν συγκεντρώσεις έως 10 ατόμων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, επιτρέποντας σε μερικές οικογένειες και φίλους να συναντηθούν, αλλά φοβερές ελπίδες για μεγαλύτερες συγκεντρώσεις.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here