Ασθενείς με Κυστική Ίνωση: Ευνοϊκή ρύθμιση για συνταξιοδότηση

«Πρόκειται για ένα ακόμα αίτημα του Συλλόγου μας που ικανοποιείται αυτήν την περίοδο και η συγκεκριμένη κυβέρνηση δείχνει ότι έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της την Κυστική Ίνωση όχι μόνο σε θέματα Υγείας, αλλά και εργασίας.  Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση Ιωάννη, την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Καρασιώτου Παυλίνα, τον Διευθυντή Γεν. Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βρεττό Κωνσταντίνο και τον Διευθυντή του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κου Μηταράκη, κ. Κωστάκο Κωνσταντίνο, για την ικανοποίηση του αιτήματος για τη συνταξιοδότηση των ασθενών μας, όπως είχαν δεσμευτεί και συζητήσει στις συναντήσεις μας και στις συνεχείς μας επικοινωνίες.» δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κοντοπίδης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να ικανοποιείται το αίτημα μας μετά από την επιτυχημένη συνεχή συνεργασία μας με το Υπουργείο Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς. Με τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για πλήρη συνταξιοδότηση με 15ετία των ασθενών μας που εργάζονται στο δημόσιο τομέα επιτυγχάνεται η ισότιμη μεταχείριση όλων των ασθενών μας, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα για τους ασθενείς μας που δεν είναι σε θέση να εργαστούν 15ετία, συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα θεμελίωσης αναπηρικής σύνταξης συμπληρώνοντας τον ελάχιστο χρόνο εργασίας είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.», δήλωσε η Πρόεδρος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κ. Άννα Σπίνου.

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης για την συμπερίληψη των ασθενών με Κυστική Ίνωση στην ευνοϊκή ρύθμιση της  πλήρους συνταξιοδότησης με 15ετία στο Δημόσιο στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Το νέο νομοσχέδιο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» ψηφίστηκε την Τετάρτη 25/11/2020 στη Βουλή. Παρέμβαση έκανε στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο  ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για την θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στα 15 έτη υπηρεσίας για τους ασθενείς που πάσχουν από Κυστική Ίνωση. 

Η νέα ευνοϊκή ρύθμιση αφορά τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ενώ το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here