Κρούσματα σήμερα: Αγωνία για «κόκκινες» περιοχές και ΜΕΘ – Στα όριά του το ΕΣΥ


Κρούσματα σήμερα: Εν αναμονή για τους νέους αριθμούς που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Παρασκευής (27/11) – Δραματική η κατάσταση στις ΜΕΘ όπου διαρκώς αυξάνεται η πληρότητα και «στερεύουν» οι ελεύθερες κλίνες.

Σε αντίθεση με τα κρούσματα του κορονοϊού, που σταθεροποιούνται στη ζώνη των 2.000 ημερησίως και παρουσιάζουν μειούμενη τάση και στον δείκτη θετικότητας, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη καθώς τα θύματα και οι διασωληνωμένοι ασθενείς συνεχίζουν να αυξάνονται.

Η ανησυχία παραμένει στην επιστημονική κοινότητα από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε επαρχιακές πόλεις της χώρας και είναι πιθανόν να τεθεί θέμα lockdown «2 ταχυτήτων».

Θεσσαλονίκη, Αττική, Λάρισα, Σέρρες, Μαγνησία, Αχαΐα, Λέσβος, Αιτωλοακαρνανία καταγράφουν σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, 14.864 ενεργά κρούσματα και 37.158 επαφές, σχεδόν τα μισά από το σύνολο της χώρας. Σε αυτές προστέθηκαν Δράμα και Αλεξανδρούπολη.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την περασμένη Κυριακή έως και την Τετάρτη η Θεσσαλονίκη είχε καταγράψει 2.451 νέα κρούσματα, οι Σέρρες 262 κρούσματα, η Λάρισα 551, η Μαγνησία 284, η Αιτωλοακαρνανία 142, η Αχαΐα 129 και η Μυτιλήνη 143 κρούσματα.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει «γονατίσει» το σύστημα υγείας, με τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα να θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη.

Νωρίτερα σήμερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πατρέων Κωνσταντίνο Πελετίδη και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη. Ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη αυστηρότατης τήρησης των υγειονομικών μέτρων ενόψει και της εορτής του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, τη Δευτέρα.

Παράλληλα, μήνυμα προς τους πιστούς, με αφορμή τη φετινή εορτή του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέα, υπό τους περιορισμούς λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, έστειλε προς τους πιστούς ο μητροπολίτης Χρυσόστομος, καλώντας τους «να κάνουν τον φετινό εορτασμό υπόθεση βαθειάς εσωτερικής περισυλλογής, προσευχής και κατανύξεως».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ