Κορoνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μητσοτάκης – Στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ της συμπρωτεύουσας


Κορονοϊός: Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το πρωί του Σαββάτου (28/11) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα επισκεφτεί το Ιπποκράτειο, την ώρα που όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη συμπρωτεύουσα είναι στο «κόκκινο».

Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι οριακή, γεγονός που προκύπτει και από τα σχετικά στοιχεία που δείχνουν ότι όλες οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες.

Στο ΑΧΕΠΑ 43 στις 43 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, στο Ιπποκράτειο 25 στις 25 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες, και στο Παπαγεωργίου 43 στις 43 ΜΕΘ είναι κατειλημμένες. Αν και υπάρχει μεν η δυνατότητα για μία – δύο κλίνες, σε περιπτώσεις που υπάρχει άμεση ανάγκη για διασωλήνωση, ωστόσο οι γιατροί αναφέρουν ότι δεν αντέχουν άλλο.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη έχουν έρθει νοσηλευτές και γιατροί από όλη την Ελλάδα, ώστε να συνδράμουν, ενώ στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο και τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής υπάρχουν γιατροί που δεν έχουν φύγει επί 4 μήνες, με το φόβο μην κολλήσουν κορονοϊό και δεν μπορούν να εργαστούν.

Αυτοψία Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί σήμερα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα επισκεφθεί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που είναι σε εφημερία, μετά θα μεταβεί στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ενώ μπορεί να περάσει και από το στρατιωτικό νοσοκομείο 424 ώστε να επιθεωρήσει το υπαίθριο νοσοκομείο που έχει στηθεί εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης το μεσημέρι θα συναντηθεί με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον περιφερειάρχη και τον υπουργό Μακεδονίας Θράκης, και θα συζητήσουν για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ