Σταϊκούρας: Προς παράταση οι αιτήσεις για την επιστρεπτέα 4 – Παράθυρο για 120 δόσεις


Παράθυρο για παράταση της περιόδου υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολη Νο 4 και μετά τις 30 Νοεμβρίου που λήγει η σχετική προθεσμία άφησε ο υπουργός οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Mega.

Παράλληλα προανήγγειλε πως θα επεκταθεί η κάλυψη των ιδιοκτητών ακινήτων στα οποία υπάρχει μείωση ενοικίου, και θα επιστρέφει και το Δεκέμβριο το 50% του ποσού της απώλειας και για τον μήνα Δεκέμβριο.

Για το επίδομα θέρμανσης είπε πως τα κριτήρια είναι διευρυμένα και έως θα ανοίξει η πλατφόρμα μέσα στον Δεκέμβριο ώστε οι δικαιούχοι να πάρουν κατ’ ελάχιστον 80 ευρώ και για τους ορεινούς όγκους, που υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, 600 με 800 ευρώ. Σημείωσε μάλιστα, ότι θα θα δοθεί προκαταβολή μέσα στον Δεκέμβριο.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως λόγω της παράτασης του lockdown θα επεκταθούν τα μέτρα με τα οποία συνδέεται όπως είναι η Επιστρεπτέα, οι αναστολές κ.λπ.

Επίσης δεν απέκλεισε μία νέα ρύθμιση οφειλών 100 -120 δόσεων, αλλά ξεκαθάρισε πως οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα, ανάλογα με την πορεία ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν αργότερα ανάλογα με την πορεία της πανδημίας.

Εξήγησε πως το Υπουργείο Οικονομικών «είναι εδώ για όσο χρειαστεί και για ό,τι χρειαστεί» αφού «έχουμε χτίσει ταμειακά διαθέσιμα» αλλά «όλα εξαρτώνται από την πορεία της υγειονομικής κρίσης και σήμερα δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε σχέση με αυτά που έχουμε ανακοινώσει. Μετά από ένα ή τέσσερις μήνες βλέποντας την κατάσταση στην πραγματική οικονομία, ανάλογα θα πράξουμε. Υπάρχει τρομερή αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορώ να αποκλείσω κάτι όταν δεν έχω όλα τα δεδομένα».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ