Κορονοϊός Κρήτη: 59χρονη έχασε τη «μάχη» – Δεν είχε υποκείμενα νοσήματα


Κρούσματα σήμερα: Άλλος ένας θάνατος από κορονοϊό στην Κρήτη, μεγαλώνει τη μακάβρια λίστα των θυμάτων από την πανδημία

Τη «μάχη» έχασε μια ακόμη 59χρονη γυναίκα, σήμερα το μεσημέρι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον διοικητή Κώστα Τερζάκη, η γυναίκα που είχε βρεθεί θετική στον κορονοϊό, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 19 Νοεμβρίου με πνευμονία.

Νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και δεν έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο κ. Τερζάκης παρουσίασε αρρυθμίες, κολπική μαρμαρυγή και κατέληξε στις 12 το μεσημέρι.

Δυο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στο νησί. Την Παρασκευή στο νοσοκομείο Χανίων άφησε την τελευταία της πνοή μια γυναίκα 88 ετών και ένας 75χρονος άντρας εξέπνευσε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Δραματική έκκληση της διευθύντριας ΜΕΘ Χανίων

Νωρίτερα, η Ευδοκία Πάνου, διευθύντρια της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων μίλησε στο
Zarpa Radio και έδωσε τις δικές της συμβουλές προς τους συμπολίτες της για τα μέτρα που πρέπει να τηρούν και το τι πρέπει να προσέχουν εν μέσω πανδημίας.

«Εγώ, επειδή μένω 20 χρόνια στα Χανιά, θα έλεγα ότι πρέπει να κόψουν τα τραπέζια και τις τσικουδιές που μαζεύονται σε διάφορα σπίτια, στις ελιές και αλλού» σημείωσε η κυρία Πάνου.

«Να περιμένουμε δύο μήνες. Στα χωριά κάνουν μαζώξεις, 5-6 άτομα, γι’ αυτό και τα κρούσματα στην επαρχία τις τελευταίες μέρες. Πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, για τα παιδιά τους, για τους συντρόφους τους και για τους εαυτούς τους. Φάγαμε το βόδι, στην ουρά θα κουραστούμε;» αναρωτήθηκε η κα Πάνου. Παράλληλα η διευθύντρια της ΜΕΘ είχε και ευχάριστα νέα, καθώς την Παρασκευή μια ασθενής αποσωληνώθηκε. «Τα πράγματα είναι ζόρικα, αλλά σκεπτόμενη τους συναδέλφους στη Βόρεια Ελλάδα, ντρέπομαι να πω ότι ζοριζόμαστε.

Έχουμε αντιμετωπίσει πολλά ύποπτα περιστατικά, ενώ το ευχάριστο είναι ότι αποσωληνώθηκε η δεύτερη γυναίκα που είχαμε στη ΜΕΘ. Είχαμε έναν 42χρονο που τώρα είναι καλά, και χθες αποσωληνώθηκε η δεύτερη γυναίκα, 57 χρονών που είχε και υποκείμενο νόσημα. Έχουμε 7 θέσεις ΜΕΘ για covid και ένα box που είναι για τα ύποπτα κρούσματα. Και με τα δύο περιστατικά που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, μπορούσαμε να έχουμε έναν νοσηλευτή και έναν γιατρό από πάνω τους», είπε η κα Πάνου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ