Κορoνοϊός: Καλά νέα από τα rapid test – Χαμηλό ιικό φορτίο στη Γλυφάδα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Μόλις δύο στα 870 rapid tests που διενεργήθηκαν, το πρωί του Σαββάτου, στη Γλυφάδα, βρέθηκαν θετικά στον κορoνοϊό.

«Μια καλή είδηση είχαμε σήμερα. Πραγματοποιήθηκε το πρωί drive through εξέταση για τον κορονοϊό, μέσω αυτοκινήτου δηλαδή, με rapid test τελευταίας γενιάς, για τους κατοίκους της Γλυφάδας, δωρεάν για όλους. Τα αποτελέσματα μας χαροποίησαν πολύ. Από τους 870 συμπολίτες μας που έκαναν το τεστ, μόλις δύο βρέθηκαν θετικοί. Έχουν ήδη ειδοποιηθεί και τους ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση», τονίζει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

«Τα αποτελέσματα αυτά είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας στην πόλη μας και την επιδημιολογική κατάσταση στην περιοχή μας» προσέθεσε.

«Μας δόθηκε έτσι η ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη μας, μια πόλη με πολύ τουρισμό, πολλά μαγαζιά και μεγάλη κίνηση. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ αισιόδοξα και ενθαρρυντικά για την πόλη μας», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Υγείας, Νίκος Βρυζίδης, που είχε τον συντονισμό της δράσης.

Τα τεστ πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, μπροστά στο Δημαρχείο Γλυφάδας.

Οι οδηγοί και οι συνεπιβάτες τους που επιθυμούσαν να υποβληθούν σε τέτοιο τεστ υποχρεούνταν να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους αλλά και να έχουν στείλει τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση. Επιτρέποντανι μέχρι δύο ενήλικες σε κάθε αυτοκίνητο (περισσότερα άτομα επιτρέπονταν μόνο για τα παιδιά).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ