Ντιέγκο Μαραντόνα: Τα αυτοκίνητα της ζωής του – Η ιστορία της σπάνιας μαύρης Ferrari

Ντιέγκο Μαραντόνα: Ο «Θεός» εκτός από μπαλαδόρος ήταν και λάτρης του αυτοκινήτου. Τα οχήματα που πέρασαν από τα χέρια του και η ιστορία με τη Ferrari που φτιάχτηκε ειδικά για αυτόν.

Έχουν περάσει αρκετά 24ωρα, όμως, κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει στα αλήθεια ότι ο Ντιέγκο Μαραντόνα πέθανε. Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς. Δεν γίνεται να συμβιβαστείς στην ιδέα πως έχει πεθάνει… ο «Θεός».

Ο ποδοσφαιρικός, κι όχι μόνο, πλανήτης θρήνησε για τον χαμό του Ντιέγκο Μαραντόνα στα 60 του, ενώ την Πέμπτη στο τελευταίο αντίο προς τον «Θεό» του ποδοσφαίρου, δάκρυσαν οι πάντες. Η Αργεντινή αποχαιρέτησε τον εθνικό της ήρωα σε μια κηδεία που θύμισε γιορτή για την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο που αυτή τη φορά, στο Μπουένος Άιρες τα δάκρυα δεν ήταν χαράς, αλλά πένθους για τον μεγάλο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ο «Πίμπε ντ’ Όρο» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία και αυτή τη φορά, δεν ήταν αυτός που είχε το τιμόνι στα χέρια του. Κάτι που λάτρευε να κάνει και όχι απαραίτητα μόνο με ακριβά αυτοκίνητα. Προφανώς και είχε στη συλλογή του τέτοια, όπως όλοι οι σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, πλην όμως, ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν ήταν ποτέ συμβατικός για να είναι και στις επιλογές των αυτοκινήτων του.

Το FIAT της Βαρκελώνης

Όταν έκανε για πρώτη φορά το ταξίδι προς την Ευρώπη, για να αγωνιστεί στη Μπαρτσελόνα σε ηλικία 22 χρόνων, έπρεπε να διαλέξει κι ένα αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις του. Οι Καταλανοί του είχαν προσφέρει τόσα χρήματα, που θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμα και το πιο ακριβό αυτοκίνητο σε όλη την Ισπανία.

Ο ίδιος, όμως, προτίμησε ένα FIAT 128 για τις μετακινήσεις του στη Βαρκελώνη. Τον είχε «βολέψει» όπως έλεγε. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως, πως διόλου ευκαταφρόνητο δεν ήταν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για το 1982 όταν και το απέκτησε ο Μαραντόνα ο οποίος στη συνέχεια στα δυο χρόνια παραμονής του στην Ισπανία οδήγησε και ένα Renault κι ένα Mini Cooper.

Η ιστορία της μαύρης Ferrari

Το καλοκαίρι του 1984 ο Ντιέγκο Μαραντόνα επιλέγει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία και τη Νάπολι. Ο Αργεντινός θα γίνει μύθος για την πόλη και για όλο τον Νότο της γειτονικής χώρας. Στις πρώτες μέρες του εκεί μετακινείται με ανθρώπους της ομάδας και τους μάνατζερ του.

Στη συνέχεια θα φέρει στη Νάπολη μια Porsche που είχε στην κατοχή του η οποία για αρκετό καιρό ήταν το σήμα κατατεθέν του.

Επιστρέφοντας στην Ιταλία σαν πρωταθλητής κόσμου μετά το Μουντιάλ του 1986, ο Μαραντόνα ήταν πια… Θεός! Κάθε του επιθυμία ήταν διαταγή. Ο «Ντιεγκίτο» ζητάει μια μαύρη Ferrari. Τότε η ιταλική εταιρεία δεν έβγαζε τα αυτοκίνητά της σε άλλο χρώμα, παρά μόνο σε κόκκινο.

Ο πρόεδρος της Νάπολι, Κοράντο Φερλαΐνο, κάνει ειδική παραγγελία και πληρώνει αρχικά 430.000 δολάρια για τη μοναδική μαύρη Ferrari που κυκλοφορούσε στον κόσμο. Χρειάστηκαν… άλλα τόσα για τα έξτρα (ηχοσύστημα, συναγερμό, κλιματισμό κ.ά.) που ζήτησε ο Ντιέγκο! Εν τέλει, αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο πουλήθηκε το 2014 σε δημοπρασία έναντι 250.000 ευρώ.

Το Scania και το Overcomer Hunta

Μετά την επιστροφή του στην Αργεντινή, ο Ντιέγκο Μαραντόνα οδήγησε μια σειρά από ακριβά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’90 αλλά όχι τα πιο ακριβά που υπήρχαν στον πλανήτη. Τόσο μεγάλη… τρέλα με την ταχύτητα δεν είχε, όπως άλλοι σταρ του ποδοσφαίρου, «κουβαλούσε» όμως άλλου είδους τρέλα και φρόντιζε να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Το 1997 εμφανίστηκε οδηγώντας ένα φορτηγό Scania στο προπονητικό κέντρο της Μπόκα Τζούνιορς και είπε «με τέτοιο όχημα, να δούμε αν οι δημοσιογράφοι θα έχουν το θάρρος να μου κάνουν κριτική»!

Στην πορεία των χρόνων ο Μαραντόνα οδήγησε κι άλλα παράξενα οχήματα, είτε σαν μέρος της υποδοχής που του επιφύλασσαν σε διάφορα μέρη του πλανήτη, είτε για διαφημιστικούς λόγους.

Το καλοκαίρι του 2018 ο Ντιέγκο έγινε πρόεδρος στην Ντιναμό Μπρεστ, μια ομάδα από τη Λευκορωσία κι όταν έφτασε στο γήπεδο, που ήταν κατάμεστο από κόσμο, το έκανε οδηγώντας ένα… κτήνος! Ένα Overcomer Hunta που αν είχε και δυο πυροβόλα στην κορυφή θα ήταν σαν άρμα μάχης!

Η Rolls Royce και οι BMW

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του, πάντως, ο Ντιέγκο Μαραντόνα συνήθιζε να χρησιμοποιεί οχήματα της BMW για τις μετακινήσεις του. Συνήθως η μαύρη BMW που είχε αποκτήσει πρόσφατα στην Αργεντινή ήταν το όχημα που οδηγούσε.

Πρόσφατα, πάντως τον είχαμε δει και μέσα σε μια BMW I8

Αλλά και μπροστά από μια Rolls Royce Ghost που ήταν εντυπωσιακή…

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ