Κορονοϊός – Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι θάνατοι – Πάνω από 1 εκατ. τα κρούσματα


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Το όριο του ενός εκατομμυρίου μολύνσεων από τον ιό στη Γερμανία ξεπεράστηκε την Παρασκευή.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 14.611 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.042.700, δείχνουν σήμερα Κυριακή τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 158 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ως αυτό το στάδιο να φθάνει τους 16.123 νεκρούς, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Την ίδια ώρα, αποδυναμωμένη στις δημοσκοπήσεις, η γερμανική άκρα δεξιά εμφανίσθηκε διχασμένη ως προς την στρατηγική που πρέπει να υιοθετήσει απέναντι στο «κίνημα κατά της μάσκας» σήμερα, πρώτη ημέρα ενός συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες εκπρόσωποι εν μέσω πανδημίας.

Οι περισσότεροι από τους 600 περίπου συνέδρους έπαιξαν το παιγνίδι με τους κανόνες του τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα -αποστάσεις, μάσκες- που ήταν οι όροι που τέθηκαν για την πραγματοποίηση αυτής της συνάθροισης στο Κάλκαρ, της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο κτίριο παλαιού πυρηνικού σταθμού, ο οποίος δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία και έχει μεταβληθεί σε πάρκο αναψυχής και ξενοδοχειακό συγκρότημα.

Ο συμπροεδρεύων της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) Τίνο Χρουπάλα κατήγγειλε την «πολιτική της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ κατά της επιδημίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ