Κρούσματα σήμερα: Τρόμος μετά τους 121 νεκρούς – Ασφυκτική πίεση στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ


Κρούσματα σήμερα: Τρομακτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΕΟΔΥ, κατά την τελευταία επίσημη ενημέρωση, το Σάββατο 28/11. Πότε θα δούμε μείωση του αριθμού των νεκρών και διασωληνωμένων.

Τρεις και πλέον εβδομάδες μετά την επιβολή lockdown στη χώρα, ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών από κορονοϊό προκαλεί τρόμο.

Το Σάββατο μόνο, καταγράφηκαν 121 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα να ανέρχεται στους 2.223. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 606, ενώ τα συνολικά κρούσματα από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας ανέρχονται σε 103.034.

Από τους διασωληνωμένους ασθενείς, η διάμεση ηλικία των οποίων είναι τα 65 έτη, οι 171 (28,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78,5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τους νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι 891 (40,1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96,8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Εντός των ημερών αναμένονται και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα και το Lockdown, που θα στηριχτούν στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, που εξετάζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σε δηλώσεις της στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επεσήμανε πάντως, πως θα χρειαστεί χρόνος για να μειωθούν οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι.

«Την περιμέναμε αυτή την κατάσταση. Δυστυχώς για να ξεκινήσουμε να βλέπουμε μια ικανοποιητική μείωση στους νεκρούς και στους διασωληνωμένους θα πρέπει να περάσουν περίπου 10 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με την πορεία της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα η κα. Παγώνη σημείωσε, πως «η εβδομάδα που μας έρχεται θα είναι πολύ κρίσιμη για την πορεία της πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα. Ο λόγος που ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων δεν μειώνεται με γρήγορο ρυθμό οφείλεται στο γεγονός ότι το ιικό φορτίο στην κοινότητα είναι υψηλό».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ