Γαλλία: Σαράντα πέντε μετανάστες διασώθηκαν στη Μάγχη, ενώ προσπαθούσαν να περάσουν στη Βρετανία


Σαράντα πέντε μετανάστες, μεταξύ των οποίων μια έγκυος και πολλά παιδιά, οι οποίοι επιχειρούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη με ένα σκάφος, διασώθηκαν το Σάββατο στα ανοιχτά της Δουνκέρκης, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Πολλοί από τους διασωθέντες έχουν υποστεί υποθερμία, όμως κατά τα άλλα είναι «σώοι και ασφαλείς».

Οι λιμενικές αρχές φοβούνταν ότι αυτό το Σαββατοκύριακο πολλοί θα επιχειρούσαν να περάσουν παράνομα στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή ο καιρός προβλεπόταν ιδιαίτερα καλός για την εποχή, όπως ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στους διασώστες. Μολονότι οι απόκρημνοι βράχοι του Ντόβερ μπορεί να φαίνονται πολύ κοντά στις ακτές του Πα-ντε-Καλέ όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, η Μάγχη μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνη για τις λέμβους των μεταναστών, λόγω των ανέμων και των ισχυρών ρευμάτων. Στα τέλη Οκτωβρίου, σε ένα ναυάγιο στην περιοχή πνίγηκαν τέσσερις άνθρωποι και άλλοι τρεις αγνοούνται, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια Κούρδων του Ιράκ.

Το Σάββατο Παρίσι και Λονδίνο υπέγραψαν μια νέα συμφωνία για τον έλεγχο της παράνομης μετανάστευσης. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι θα διπλασιαστούν οι περιπολίες στη γαλλική πλευρά από την 1η Δεκεμβρίου, ενώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ραντάρ θα εντοπίζουν όσους επιχειρούν τον διάπλου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ