Έλληνες, Αλβανοί, Ουκρανοί και Μολδαβοί έσπρωχναν ναρκωτικά στα σχολεία της Γκράβας – Διάλογοι “φωτιά”

Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 20 έως 38 ετών, Ελληνικής, Αλβανικής, Ουκρανικής και Μολδαβικής υπηκοότητας

Στρατηγείο διακίνησης ναρκωτικών μέσα στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας στο Γαλάτσι, είχαν στήσει τα μέλη εγκληματικού δικτύου αποτελούμενη από 8 άτομα. Σε παράλληλη δράση μια άλλη ομάδα, διακινούσε ναρκωτικά έχοντας ως βάση το άλσος Φιλαδέλφειας.  Συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα μεταξύ των οποίων και οι δυο αρχηγοί.  Οι συλληφθέντες είναι ηλικίας από 20 έως 38 ετών,  Ελληνικής, Αλβανικής, Ουκρανικής και Μολδαβικής υπηκοότητας.

Όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία. Στο πλαίσιο της έρευνας ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 850 συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες  έγιναν μέσα στο σχολείο. Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών τα μέλη των ομάδων:

 • πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους,
 • αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους,
 • πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διακίνηση των ναρκωτικών, λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης,
 • στις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και εκφράσεις, ενώ
 • τα κέρδη που αποκόμιζαν, μεταφέρονταν είτε με τη φυσική παρουσία τους είτε μέσω καταστημάτων ηλεκτρονικής μεταφοράς χρημάτων.
Στις οικίες των μελών της οργάνωσης, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 • περισσότερα από 10 κιλά κάνναβη,
 • 172 γραμμάρια κοκαΐνη,
 • 7 ζυγαριές ακριβείας,
 • περίστροφο και πιστόλι κρότου,
 • 39.060 ευρώ,
 • 5 οχήματα, 6 μοτοσικλέτες και 36 κινητά τηλέφωνα.

Το παράνομο οικονομικό όφελος του εγκληματικού δικτύου ανέρχεται σε τουλάχιστον 309.000 ευρώ, ενώ μεγάλο μέρος των μελών της οργάνωσης, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και έχουν εκτίσει ποινές φυλάκισης και κάθειρξης.

Οι κωδικοί της συμμορίας που πωλούσαν ναρκωτικά στην Γκράβα

Ένα δικό τους κωδικό γλωσσάρι είχαν εφαρμόσει στις τηλεφωνικές τους συνομιλίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που πουλούσαν ναρκωτικά στο Γαλάτσι στη κέντρο της Αθήνας και έφταναν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι δεν δίσταζαν να πουλούν ναρκωτικά ακόμη και μέσα στο σχολείο της Γκράβας.

Χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που είχαν βάλει στο «μικροσκόπιο» τη δράση των συνολικά 22 μελών διαπίστωσαν ότι οι κωδικοί τους για να μην γίνονται αντιληπτοί ήταν:

 • ΙΟΝ ή ΤΣΟ = Κάνναβη τύπου σοκολάτας
 • Σκου = κάνναβη υδροπονικής καλλιεργείας
 • Βερμούδα = μισό κιλό κάνναβη
 • Παντελόνι = 1 kg κάνναβη
 • Μπουφάν = 1 kg κάνναβη
 • Λευκή μπλούζα = κοκαΐνη
 • Πορτοκάλια αλβανικά ή ελληνικά = ναρκωτικά συγκεκριμένης προελεύσεως

Όπως αποκάλυψε η έρευνα στη συμμορία υπήρχαν διακριτοί ρόλοι και ιεραρχία ενώ στο τέλος της ημέρας γινόταν η συγκέντρωση των χρημάτων.

Α. «…Πού είσαι;
Β. «…Εδώ σπίτι
Α. «…σπίτι;
Β. «…Ναι θα συναντηθούμε να μου δώσεις τα ταμεία;
Α «…Ναι ρε θα με περιμένεις να πάω να τα πάρω όμως από τον bro και θα έρθω να το πάρω
Α. «…Σε πόσο όμως σε κανένα μισάωρο;
Β. «…Ε κάπου εκεί ναι OK έλα

Όπως προέκυψε το εγκληματικό δίκτυο ήταν δομημένο και λειτουργούσε με τη μορφή δύο υποομάδων. Ο αρχηγός της πρώτης υποομάδας είχε άμεση συνεργασία με τον αρχηγό της δεύτερης, ο οποίος του προμήθευε ναρκωτικές ουσίες, προερχόμενες είτε από την περιοχή των Εξαρχείων είτε από την Αλβανία.

Η πρώτη υποομάδα χρησιμοποιώντας ως «βάση» σχολικό συγκρότημα στο Γαλάτσι, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Η δεύτερη υποομάδα, χρησιμοποιώντας ως «βάση» το Άλσος Φιλαδέλφειας, διακινούσε ναρκωτικά στην ευρύτερη περιοχή και στο κέντρο της Αθήνας.

Από έναν πρόχειρο υπολογισμό οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παράνομα κέρδη τους είχαν ξεπεράσει τις 300.000 ευρώ

Α. «…Να σου πω.
Β. «…Έλα.
Α. «…Πόσα λεφτά πόσα λεφτά είμαστε.
Β. «…3840.
Α. «…3840;
Β. «Ναι.
Α. «…Ωραία έρχομαι να μου δώσεις τα 50 € και μάζεψε λεφτά να μου τα δώσεις όλα μαζεμένα Θέλω να μου δώσεις 3790 εντάξει;
Β. «Εντάξει.

 

Σύμφωνα με τη δικογραφία εντοπίστηκαν τουλάχιστον (850) συναλλαγές ναρκωτικών ουσιών, πολλές από τις οποίες μέσα στο σχολείο της Γκράβας.Οι αστυνομικοί μάλιστα της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών διαπίστωσαν ότι:

 • πραγματοποιούσαν ελέγχους ποιότητας πριν αγοράσουν τα ναρκωτικά, για να αποφύγουν ενδεχόμενη δυσαρέσκεια των «πελατών» τους,
 • αποθήκευαν προσωρινά τα ναρκωτικά σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα και πλατείες, ώστε να δυσχεραίνεται η οποιαδήποτε συσχέτιση των μελών της οργάνωσης με την κατοχή τους,
 • λάμβαναν ιδιαίτερα μέτρα αντιπαρακολούθησης, και όταν προμηθεύονταν τα ναρκωτικά και όταν τα πουλούσαν.

Οι 14 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ενώ 8 ακόμη άτομα αναζητούνται. Πάντως οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους έχουν απασχολήσει ξανά τις αρχές για την παράνομη δράση τους με κάποιους μάλιστα να έχουν εκτίσει και ποινή φυλάκισης και κάθειρξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here