Ρεσιτάλ προπαγάνδας από την Άγκυρα: Κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητική συμπεριφορά


Η Άγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου φαίνεται πως θέλει να «κρύψει» το ερευνητικό της σκάφος

Εκπνέει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η NAVTEX της Άγκυρας για της παράνομες έρευνες του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis, ενώ την ίδια ώρα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της γείτονας χώρας εξαπολύει θρασύτατη επίθεση κατά της Ελλάδα. Σημειώνεται ότι οι παράνομες έρευνες πραγματοποιούνται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην θαλασσιά περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο.

Η Άγκυρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 10 Δεκεμβρίου φαίνεται πως θέλει να «κρύψει» το ερευνητικό της σκάφος, πετώντας ταυτόχρονα το «μπαλάκι» στην Ελλάδα και κατηγορώντας την για παρενοχλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που αυξάνουν την ένταση.

Πάνω σε αυτή την τακτική, εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας της Τουρκίας που θέλοντας να θολώσει τα νερα κατηγόρησε την Ελλάδα για προκλητική συμπεριφορά και άρνηση για διάλογο, ενώ ταυτόχρονα άφησε αιχμές για την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ανοιχτά της Αιγύπτου με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας μίλησε με σκληρή γλώσσα και για την άσκηση λέγοντας τα εξής:

«Εχει προστεθεί άλλη μια άσκηση στις χώρες που έχουν ενωθεί ενάντια στην Τουρκία όπως η Ελλάδα, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνοκύπριοι και η Γαλλία και από τον Αύγουστο πραγματοποιούν διαδοχικές ασκήσεις στη Μεσόγειο και προσπαθούν να αυξήσουν την ένταση. Η άσκηση που θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου στα ανοιχτά της Αιγύπτου με τη συμμετοχή των αεροναυτικών δυνάμεων των πέντε χωρών θα ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου. Αυτή η άσκηση δείχνει για άλλη μια φορά ποιοι επιθυμούν την ένταση και αποφεύγουν τον διάλογο και δεν επιθυμούν την ειρήνη».

Μάλιστα, η Άγκυρα με νέα Νοταμ ζητά την πλήρη παύση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας σχεδόν σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Σαμοθράκη, Λήμνο, Άγιος Ευστράτιο, Μυτιλήνη Χίο, Ψαρά, Σάμο, Πάτμο, Ικαρία, Τήλο, Χάλκη Ρόδο, Καστελόριζο.

«Η Ευρώπη θα έστελνε λάθος μήνυμα σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Όποιος αυθαιρετεί, όποιος καταπατά το διεθνές δίκαιο, όποιος εκβιάζει, αυτός στο τέλος της ημέρας μένει ατιμώρητος στη χειρότερη περίπτωση ή και αμείβεται κιόλας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ