Aφυγραντήρας: Η λύση για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι


Το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε όταν ακούμε τη λέξη αφυγραντήρας, είναι η απομάκρυνση της υγρασίας από το σπίτι μας.

Ωστόσο, οι σύγχρονοι αφυγραντήρες, δεν αποτελούν απλώς μια λύση για μία ατμόσφαιρα δίχως πολλή υγρασία. Στην πραγματικότητα, συνιστούν μία εξαιρετική επιλογή για επιπλέον οικονομία στη θέρμανση για το σπίτι την οποία, ειδικότερα τον φετινό χειμώνα που θα περάσουμε περισσότερο χρόνο εντός, αξίζει να γνωρίζουμε.

Ιδού, λοιπόν, τι μπορεί να κάνει ένας σύγχρονος αφυγραντήρας και γιατί αποτελεί την ιδανική επιλογή για ζεστή και καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Μπορεί να εξουδετερώσει επιβλαβή βακτήρια και αλλεργιογόνα

Τώρα που περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και δεδομένων των νέων συνθηκών στη ζωή μας, έχουμε επιπλέον ανάγκη από μία καθαρή ατμόσφαιρα εντός. Με έναν «έξυπνο» αφυγραντήρα σήμερα, λοιπόν, μπορούμε να απολαμβάνουμε μια πιο καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Αρκεί να αναφέρουμε ότι, υπάρχουν αφυγραντήρες οι οποίοι απομακρύνουν την υγρασία και κατά συνέπεια τη μούχλα από το σπίτι και την ίδια ώρα, εξουδετερώνουν βακτήρια και αλλεργιογόνα. Οι αφυγραντήρες Delonghi DEX216F και Delonghi DEXD216F αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Γιατί; Διότι εκτός από το να απομακρύνουν την επιπλέον υγρασία από το σπίτι, αφού έχουν τη δυνατότητα αφύγρανσης 16lt σε 24 ώρες παράλληλα, συγκρατούν τα αλλεργιογόνα στοιχεία που αιωρούνται στον αέρα που αναπνέουμε και καθαρίζουν τον ίδιο τον αέρα, χάρη στα αντιαλλεργικά φίλτρα που διαθέτουν.

Βοηθά στην καλύτερη και πιο οικονομική θέρμανση του σπιτιού

Κι όμως, ένας αφυγραντήρας δεν αφαιρεί μόνο την υγρασία και τα αλλεργιογόνα από τον αέρα στο σπίτι, αλλά την ίδια ώρα, μας επιτρέπει να αισθανόμαστε περισσότερη ζεστασιά εντός, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ενέργεια και χρήματα από τη θέρμανση του σπιτιού. Αυτό συμβαίνει διότι ένας σύγχρονος αφυγραντήρας βελτιώνει ουσιαστικά την αίσθηση της θερμοκρασίας ενός χώρου, αφαιρώντας την υγρασία. Διότι το πώς αισθανόμαστε τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, εξαρτάται και από την υγρασία που υπάρχει στον χώρο στον οποίο βρισκόμαστε, ειδικότερα τον χειμώνα, που η υγρασία είναι πιο έντονη και διαπεραστική. Με έναν αφυγραντήρα, λοιπόν, που μπορεί να συλλέγει υγρασία που φτάνει τα 20lt το 24ωρο, όπως ο Delonghi DNS80 Tasciugo AriaDry Light, μπορούμε να μειώσουμε εύκολα την αίσθηση του κρύου σε έναν χώρο και έτσι, να χρειαστούμε λιγότερη έως και καθόλου ενέργεια για να τον ζεστάνουμε.

Μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τα ποσοστά υγρασίας σε κάθε χώρο

Η ατμόσφαιρα σε κάθε χώρο του σπιτιού μας μπορεί να διαφέρει. Το ίδιο και τα ποσοστά της υγρασίας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα ποσοστά υγρασίας σε κάθε χώρο, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουμε στοχευμένα το πρόβλημα. Αυτό ακριβώς, λοιπόν, μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε εύκολα σήμερα, ένας αφυγραντήρας με οθόνη αφής LED, όπως ο DDSX225 της Delonghi. Ακόμη και για εκείνους που δεν «το έχουν» με την τεχνολογία, η λειτουργία του είναι πανεύκολη. Να αναφέρουμε απλώς ότι χάρη στο ηλεκτρονικό χειριστήριο ελέγχου με οθόνη αφής LED που διαθέτει, μας επιτρέπει να ελέγχουμε εύκολα όλες τις λειτουργίες του: Από το να χειριζόμαστε με ένα άγγιγμα τον χρονοδιακόπτη και τη λειτουργία περσίδας, μέχρι να υπολογίζουμε το ποσοστό υγρασίας σε ένα χώρο.

Τόσο απλά ένας αφυγραντήρας μπορεί, εν έτει 2020, να κάνει την καθημερινότητα στο σπίτι πιο άνετη και τους χώρους μας, πιο ζεστούς, βοηθώντας μας παράλληλα να κάνουμε οικονομία. Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, οι αφυγραντηρες αποτελούν εξαιρετικές λύσεις για περισσότερη ζεστασιά και καθαρή ατμόσφαιρα εντός, τον φετινό, διαφορετικό χειμώνα, αρκεί φυσικά να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή. Το σίγουρο είναι πως στον Κωτσόβολο, θα βρούμε και αυτόν τον διαφορετικό χειμώνα ό,τι ψάχνουμε για τη θέρμανση του σπιτιού μας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ