Κορονοϊός-Παγώνη: Τα δύο νούμερα που πρέπει να δούμε για να γίνει άρση του lockdown

Ματίνα Παγώνη: Έχουμε τουλάχιστον 10 ημέρες μέχρι να γίνει οποιοδήποτε άνοιγμα

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουμε 7 Δεκέμβρη» δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας-Πειραιά.

Όπως εξήγησε ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλευομένων με κορονοϊό παραμένει υψηλός και σίγουρα ένα μέρος τους θα διασωληνωθεί

Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας «και σίγουρα 10 ημέρες» για οποιαδήποτε απόφαση συμπλήρωσε η κυρία Παγώνη σημειώνοντας ως ασφαλές το να είναι γύρω στα 500 τα κρούσματα και σε διψήφιο αριθμό οι διασωληνωμένοι.

Η ίδια εξέφρασε την άποψη ότι τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν τον Ιανουάριο μετά τις γιορτές σημειώνοντας ότι οι ημέρες είναι πολύ λίγες. Όπως είπε αν και τα παιδιά δεν μεταδίδουν το πρόβλημα εστιάζεται σε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που θα κυκλοφορήσουν για να πάνε και να γυρίσουν τα παιδιά από το σχολείο και αυτό πρέπει να αποφευχθεί.

Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία των τελευταίων ημερών και όχι της Κυριακής όπου τα τεστ που έγιναν ήταν λιγότερα, υπάρχει μια μείωση μικρή και σταδιακή που πρέπει οι επιστήμονες να παρακολουθήσουν όλη την επόμενη εβδομάδα.

Η κ. Παγώνη είπε επίσης ότι και μετά το άνοιγμα της αγοράς χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί να δούμε τις επιπτώσεις το επόμενο 15νθήμερο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here