Κορωνοϊός Υγεία: Ο ρόλος των στεροειδών στην προστασία από Covid-19

Κορωνοϊός Υγεία: Ο ρόλος των στεροειδών στην προστασία από Covid-19. Ο αριθμός των κρουσμάτων  και των θανάτων λόγω πανδημίας βρίσκονται σε πρωτοφανή επίπεδα παγκοσμίως, χωρίς σημάδια σημαντικής πτώσης σύντομα.

Περισσότεροι από 61 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναπτύξει λοιμώξεις από SARS-CoV-2 παγκοσμίως και περισσότεροι από 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από COVID-19. Εν τω μεταξύ, οι επιστήμονες συνεχίζουν να αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και τα επακόλουθα ποσοστά θνησιμότητας.

Οι ερευνητές εξετάζουν τακτικά τις σχέσεις μεταξύ του COVID-19 και δυνητικά ισχυρών παραγόντων. Τώρα, ένας επίκουρος καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, ο Graziano Pinna, επανεξέτασε την υπάρχουσα έρευνα για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν οι ορμόνες του φύλου στην εξήγηση του υψηλότερου ποσοστού θνησιμότητας COVID- 19 μεταξύ των αρρένων, σε σύγκριση με τις γυναίκες.  Σύμφωνα με τα ευρήματα οι άνδρες τείνουν να έχουν σοβαρότερα συμπτώματα και επιπλοκές από την COVID- 19 από ότι οι γυναίκες. Η αναλογία των θανάτων από COVID- 19 στους άνδρες έναντι αυτών στις γυναίκες είναι 1,35. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε 100 γυναίκες που πεθαίνουν, 135 άνδρες θα πεθαίνουν από την ασθένεια. Η αναλογία αυξάνεται και μειώνεται με την ηλικία, φτάνοντας στα 2,56 στην ηλικιακή ομάδα 60-69 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει σημαντική διαφορά στον αριθμό των ανδρών με SARS-CoV-2, σε σύγκριση με τον αριθμό των γυναικών που έχουν τη λοίμωξη.

Τα στεροειδή αναπαραγωγής, γνωστά και ως ορμόνες του φύλου, παίζουν σημαντικό ρόλο στον οργανισμό. Οι γεννητικές ορμόνες των γυναικών περιλαμβάνουν οιστρογόνα και προγεστερόνη. Τα στεροειδή του φύλου των γυναικών είναι ζωτικά για την αναπαραγωγή, αλλά η σχέση τους με την τεστοστερόνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Τα επίπεδα των ορμονών του φύλου μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη γνωστική λειτουργία και τη διάθεση. Η προγεστερόνη και η αλλογενολόνη μπορούν να εμποδίσουν την υπεραντίδραση του φλεγμονώδους συστήματος, καταστέλλοντάς το και αποφεύγοντας την υπερέκφραση των προ-φλεγμονωδών κυτταροκινών.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here