Ο Καθηγητής Καρδιολογίας Β. Βασιλικός μιλάει για την περιπέτεια του από τον Κορωνοϊό

Διαπιστώσεις:

  • 4 γιατροί της κλινικής θετικοί, οι 2 νοσηλευόμενοι (οι γηραιότεροι!!!)
  • 7 νοσηλεύτριες της κλινικής θετικές

Νοσηλεία: Απίστευτη αυτοθυσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Υπάρχει τουλάχιστονεπάρκεια φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, γεγονός που δημιουργεί ασφάλεια. Οι υποδομέςχρειάζονται άμεσα προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό. Το μείζον πρόβλημα δενείναι πόσα κρεββάτια ΜΕΘ έχουμε διαθέσιμα. Η κόλαση είναι οι 250 νοσηλευόμενοι μεμέσου, αλλά και σοβαρού βαθμού συμπτώματα, που στην πλειοψηφία τους είναι σχεδόνανήμποροι να εκτελέσουν τις βασικές λειτουργίες, να πιούν νερό, να ανοίξουν την παροχήοξυγόνου, να κάνουν τα καθημερινά για όλους σας αυτονόητα. Η γκρίνια και αναζήτηση κατόπιν εορτής ευθυνών στη φάση αυτή είναι τουλάχιστονκακοήθης και επικίνδυνη για το κοινωνικό σύνολο. Ο νοσηλευόμενος (μαζί και εγώ) τώραποσώς ενδιαφέρεται αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αυτό που τον νοιάζει είναικάποιος να τον ταΐσει, να τον αλλάξει, να του δώσει νερό να πιεί, να του φορτίσει τοκινητό!!! Στις πιο οργανωμένες κοινωνίες επίσης υπάρχει παρόμοια έλλειψη φροντίδας.

Πρόταση:

Φοιτητές της Ιατρικής και της Σχολής Επιστημών Υγείας, εθελοντές νεαροί Επαναστάτεςπροσέλθετε οργανωμένα στα νοσοκομεία σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Ιατρικού Τμήματος και τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων και προσφέρετε τις υπηρεσίες σας, κάντε τοαυτονόητο, χωρίς θεατρινισμούς και μεγάλα λόγια. Ο ασθενής περιμένει τη φροντίδα σας,τον καλό σας λόγο, τα αυτονόητα της καθημερινότητας που δεν υποκαθίστανται μόνο μεπροσλήψεις προσωπικού. ΕΥΤΥΧΩΣ υπάρχει η ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη στο
βαθμό του δυνατού. Η ωριμότητα και η συνοχή μιας κοινωνίας φαίνεται με την αδιάκοπηλειτουργία των μικρών καθημερινών πραγμάτων που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σας για το αμέριστο και ειλικρινές ενδιαφέρον σας. Όμωςπρωταρχικό μου καθήκον είναι να εξάρω την αυταπάρνηση και προσφορά τωνθεραπόντων μου ιατρών, των νοσηλευτριών και προϊσταμένων που μας φροντίζουν μεαπαράμιλλο τρόπο, των συνεργατών μου και της Διοίκησης.

ΥΓ. Στους συμπαθείς συναδέλφους του Δημοσίου της ΑΑΔΕ που αποφάσισαν να απέχουν των καθηκόντων τους, τους εύχομαι να μην τους τύχει να περάσουν την πύλη των
νοσοκομείων ως ασθενείς.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here