Αποξηραμένα φρούτα: Τι ρόλο παίζουν για την υγεία

Αποξηραμένα φρούτα: Τι ρόλο παίζουν για την υγεία. Τα φρούτα είναι μια καλή πηγή θρεπτικών ουσιών, όπως ίνες και κάλιο, που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν στη διατροφή τους. Περιέχουν επίσης βιοδραστικές θρεπτικές ουσίες που παρέχουν πρόσθετα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των πολυφαινολών και των καροτινοειδών.

Η έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, καρκίνου και διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, μόνο το 24% περίπου των γυναικών και το 14% των ανδρών στις ΗΠΑ τρώνε τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα φρούτων, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου. Διάφοροι παράγοντες ενδέχεται να συμβάλλουν στη χαμηλή κατανάλωση νωπών φρούτων από τους ανθρώπους, όπως η περιορισμένη διαθεσιμότητα ή το υψηλό κόστος.

Προηγούμενες μελέτες παρατήρησης έχουν δείξει ότι η κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων συνδέεται με οφέλη για την υγεία. Ωστόσο, τα στοιχεία είναι ασαφή, επειδή οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερα αποξηραμένα φρούτα μπορεί να έχουν μια πιο υγιεινή διατροφή και τρόπο ζωής συνολικά. Μια λύση θα μπορούσε να είναι η σύσταση να τρώνε οι άνθρωποι περισσότερα αποξηραμένα φρούτα. Για την ανάλυσή τους, οι επιστήμονες βασίστηκαν σε απαντήσεις από 25.590 άτομα που συμμετείχαν στην Εθνική Έρευνα Εξέτασης Υγείας και Διατροφής (NHANES) 2007-2016.

Οι ερωτηθέντες παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα τρόφιμα που είχαν καταναλώσει τις τελευταίες 24 ώρες (που ονομάζονται “διατροφικές ανακλήσεις”). Οι αποξηραμένοι καρποί αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,7% του συνόλου των φρούτων που καταναλώνονται. Ωστόσο, συνολικά 1.233 συμμετέχοντες ανέφεραν κατανάλωση αποξηραμένων φρούτων σε μια από τις δυο διατροφικές ανακλήσεις, επιτρέποντας στους επιστήμονες να συγκρίνουν την πρόσληψή τους αυτές τις ημέρες.

Όταν οι ερευνητές συνέκριναν τις ημέρες κατά τις οποίες ένας συμμετέχων έτρωγε αποξηραμένα φρούτα με εκείνα όταν δεν τα έτρωγε, διαπίστωσαν ότι η μέση πρόσληψη ολικού υδατανθράκων, διαιτητικών ινών, καλίου και πολυακόρεστων λιπαρών ήταν μεγαλύτερη τις ημέρες που έτρωγαν αποξηραμένα φρούτα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here