Αίσθημα άγχους: Η επανεξέταση της χαλάρωσης μπορεί να σε βοηθήσει


Αίσθημα άγχους: Η επανεξέταση της χαλάρωσης μπορεί να σε βοηθήσει. Ένας από τους καλύτερους τρόπους αντιμετώπισης του άγχους είναι η χαλάρωση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση της έντασης και στην πρόληψη προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το άγχος, όπως πονοκεφάλους, κόπωση, ακόμη και αυξημένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων.

“Είναι σημαντικό να δώσετε στον εαυτό σας χώρο και την άδεια για να νιώθετε χαλαροί, ειδικά σε καιρούς όπου τα πάντα είναι πραγματικά εκτός ελέγχου”, λέει η Emily Dworkin, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Ιατρικής του UW Τμήμα Ψυχιατρικής και Συμπεριφορικών Επιστημών. Ενώ η έννοια της χαλάρωσης είναι αρκετά εύκολο να κατανοηθεί, στην πράξη μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει,  ειδικά όταν έχετε συνεχή ανησυχία σχετικά με την υγεία, την οικονομική σταθερότητα ή την ασφάλεια σας.

Τελικά, το κλειδί για την χαλάρωση είναι λιγότερο για το τι κάνεις και περισσότερο για το πόσο συχνά το κάνεις. “Προσπαθήστε να δημιουργήσετε ένα σχέδιο για κάτι που μπορείτε να κάνετε καθημερινά, το οποίο αποτελεί θετική δραστηριότητα”, λέει η Dworkin. “Το να έχεις κάτι σταθερό είναι πραγματικά σημαντικό όταν υπάρχει τόση αβεβαιότητα στον κόσμο”. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι 1-2 λεπτά το πρωί για βαθιά αναπνοή δουλεύει καλύτερα, ότι ο χρωματισμός στο μεσημεριανό σας διάλειμμα σας βοηθάει να χαλαρώσετε ή ότι σας αρέσει ένα παλιομοδίτικο μπάνιο πριν πέσετε στο κρεβάτι. Εάν αναζητάτε κάποια ηρεμιστική έμπνευση, η Dworkin συνιστά να δοκιμάσετε την αναπνοή με διάφραγμα, μια τεχνική που σας βοηθά να χρησιμοποιήσετε το διάφραγμά σας, έναν μυ κάτω από τους πνεύμονες, ενώ αναπνέετε.

Η γείωση μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος όταν βρίσκεστε σε καταστάσεις όπου δεν μπορείτε εύλογα να κάθεστε με αυτά που νιώθετε. Αργότερα, όταν δεν βρίσκεστε πλέον σε εκείνη τη στιγμή και σε ένα αγχωτικό περιβάλλον, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χώρο όπου μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα συναισθήματα και να τα αφήσετε να περάσουν.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ