Κορονοϊός: Η εξομολόγηση του 25χρονου ειδικευόμενου πνευμονολόγου – «Ήταν θέμα χρόνου να νοσήσω»

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: «Θεωρούσα ότι ήταν ζήτημα χρόνου να νοσήσω, όχι μόνο εγώ, αλλά οποιοδήποτε γιατρός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, σε τμήμα COVID-19 ή στα επείγοντα», εξομολογείται ο Σωτήρης Σίνης, ειδικευόμενος πνευμονολόγος στο ΠΓΝΛ.

Πριν από δυο εβδομάδες, κλήθηκαν ο ίδιος και ένας συνάδερφός του να τοποθετήσουν σε ογκολογική ασθενή ειδική μηχανή αναπνευστικής υποστήριξης. Πριν από την εισαγωγή της στο νοσοκομείο η ασθενής ήταν αρνητική σε προληπτικό τεστ για τον νέο κορoνοϊό και δεν εμφάνιζε ύποπτη συμπτωματολογία. Λίγες όμως μέρες μετά την εφαρμογή της συσκευής βγήκε θετική σε επαναληπτικό έλεγχο. Η απλή χειρουργική μάσκα δεν ήταν αρκετή να προστατεύσει τον κ. Σίνη και τον συνάδερφό του από το αερόλυμα που είχε παραχθεί κατά την ιατρική πράξη.

Ο 25χρονος ειδικευόμενος περνάει ήπια τη νόσο. Εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα περίπου δύο 24ωρα μετά το θετικό τεστ. Είχε για ένα τριήμερο μυαλγίες και πυρετό έως 37.8. «Ανησυχούσα περισσότερο για το αν κόλλησα την οικογένεια μου. Τελικά ήταν όλοι αρνητικοί στους σχετικούς ελέγχους», λέει ο ίδιος, καθώς διανύει τις τελευταίες μέρες καραντίνας.

«Είμαι ήδη έτοιμος από πλευράς υγείας να επιστρέψω. Πρέπει να κάνω όμως και νέο τεστ για να δω εάν υπάρχουν ακόμη αντίγραφα του ιού στο βιολογικό δείγμα, εάν συνεχίζω να είμαι μολυσματικός», μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής.

Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, όντας από τους νεότερους ειδικευόμενους στο νοσοκομείο, ο κ. Σίνης δεν είχε καθημερινή συμμετοχή στη διαχείριση ασθενών με COVID-19. «Η πίεση δεν ήταν τόσο μεγάλη και συνέδραμε μόνο σποραδικά. Στο δεύτερο κύμα αυτό άλλαξε. Ήμουν από την αρχή κάθε ημέρα μέσα. Ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος, τα περιστατικά που νοσηλεύονται πάρα πολλά», λέει. «Όταν υπάρχουν περίπου 50 ασθενείς σε θαλάμους απομόνωσης, σε διαφορετικούς ορόφους, είναι μια πρόκληση να τους παρακολουθήσεις, να ντύνεσαι, να ξεντύνεσαι, να κάνεις όλες τις ιατρικές πράξεις με τον προστατευτικό εξοπλισμό».

Κατά το διάστημα της καραντίνας του, συνομιλούσε τακτικά με συναδέλφους του για να μαθαίνει πώς εξελίσσεται η κατάσταση στην πρώτη γραμμή. «Ανυπομονώ να γυρίσω στο νοσοκομείο και στην ομάδα, προφανώς χρειάζονται όσα περισσότερα άτομα γίνονται», καταλήγει ο ίδιος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here