Μητσοτάκης για άρση lockdown: Nα σταματήσει η συζήτηση για τις ημερομηνίες


Ξεκάθαρος για μία ακόμη φορά ήταν ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου πως δεν έχουν κλειδώσει ακόμα οι ημερομηνίες για την άρση του lockdown.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, ενώ για τη συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα βγούμε από τους αυστηρούς περιορισμούς, δήλωσε πως θα ξεκινήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Από τις παραπάνω αναφορές του πρωθυπουργού καταδεικνύεται πως ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις για τον χρόνο και τον τρόπο επανεκκίνησης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και πως κρίσιμο παράγοντα αποτελεί η επιδημιολογική εικόνα και πως θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Έχουμε ακόμα μπροστά μας κάποιες δύσκολες μέρες και καθώς σε λίγο θα αρχίσει. Θέλω να τονίσω για ακόμα μία φορά ότι δεν πρέπει να μιλάμε με ημερομηνίες, πρέπει να μιλάμε με δεδομένα. Αυτά καθορίζουν την πολιτική μας. Το πιο σημαντικό δεδομένο το οποίο πρέπει να αξιολογούμε σε αυτή τη συγκυρία είναι οι δυνατότητες του Εθνικού Συστήματος Υγείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Και δεν είναι καθόλου τυχαία η παραπάνω αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ήθελε να στείλει το μήνυμα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στην κοινωνία πως την απόφαση για να αρθεί το lockdοwn, θα την λάβει ο ίδιος, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των ειδικών. Οπότε η συζήτηση που έχει ανάψει τελευταία για τις ημερομηνίες θα πρέπει να σταματήσει, δεδομένου πως δεν υπάρχει τίποτε σίγουρο μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό η κατάσταση βαίνει οριακά καλύτερη, καθώς εκτός από τη μείωση στα κρούσματα υπάρχουν και οι πρώτες ενδείξεις ότι αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. «Στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, λαμβάνοντας υπόψη τις εισηγήσεις των ειδικών, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο δρόμος μας ίσως να φανεί πιο αργός, αλλά θα είναι πιο σίγουρος και πιο ασφαλής. Και κυρίως πρέπει να είναι ένας δρόμος χωρίς πισωγυρίσματα. Να τονίσω ακόμα μία φορά ότι η καλύτερη συμπαράσταση όλων μας στο μεγάλο αγώνα τον οποίο δίνουν οι υγειονομικοί μας, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, είναι να κάνουμε το προφανές, να συνεχίσουμε με απόλυτη προσήλωση να ακούμε τις εντολές των ειδικών», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Αμαφερόμενος στην ατομική ευθύνη τόνισε πως είναι ένα καθήκον απέναντι στον εαυτό μας και σε όλους τους συμπολίτες μας. «Ο στόχος είναι συγκεκριμένος: όσο το δυνατόν περισσότεροι Έλληνες να φτάσουμε υγιείς στο εμβόλιο. Αυτό θα κριθεί από τις όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες έχουμε ως τότε και αυτό με τη σειρά του θα κριθεί από την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνέπεια δείξουμε όλοι τώρα. Αυτές τις κατευθύνσεις καλούμαστε να υπηρετήσουμε και εμείς και εσείς στα Υπουργεία σας, στους εποπτευόμενους Οργανισμούς, σε κάθε τομέα της δράσης μας, αλλά και με το καθημερινό μας παράδειγμα», σημείωσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ