Οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού: Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι


Όσοι γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, και οικονομολόγοι ασφαλίζονται στον e – ΕΦΚΑ και έχουν ενταχθεί, μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου 2020, στους πληττόμενους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) του Υπουργείου Οικονομικών, εξαιτίας των εκτάκτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του SARS COV 2, θα δικαιούνται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση.

Πρόκειται για επίδομα αφορολόγητο και ακατάσχετο από το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ, τον ΟΤΑ και τις τράπεζες, το οποίο μάλιστα θα εξαιρείται από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Τα Υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων από κοινού εξέδωσαν απόφαση ΚΥΑ, με την οποία ορίζουν τους δικαιούχους, το ύψος, τα εισοδηματικά κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, το χρόνο, τον τρόπο χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την ανάδειξη των προϋποθέσεων χορήγησης και ειδικότερα θέματα.

Η είδηση αυτή, δημοσιεύεται ακριβώς μία ημέρα μετά τη λήξη των συμβάσεων των οικογενειακών γιατρών, χωρίς καμία ανακοίνωση από επίσημη πηγή, σχετικά με τη διαχείριση των ραντεβού των ασθενών τους. Σχετικά η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ) τόνισε χθες πως με δυσάρεστη έκπληξη “παρακολούθησε τη δημόσια στηλίτευση των αυτοαπασχολούμενων ιατρών του διαγνωστικού τομέα από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που ήρθε σε συνέχεια της προσπάθειας στοχοποίησης των αυτοαπασχολούμενων κλινικών ιατρών, από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με την αναφορά στην ένδοια ενδιαφέροντος από μόνο οκτώ ιατρούς για απασχόληση στο ΕΣΥ. Το κενό της διαχρονικής αποτυχίας της πολιτείας για σοβαρή οργάνωση της κρατικής ΠΦΥ την επωμίστηκε ο ιδιωτικός τομέας, που συνέβαλε στην αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα κατά τη διάρκεια του πρώτου και του δεύτερου κύματος, λειτουργώντας ως ανάχωμα πίεσης προς το δημόσιο σύστημα υγείας”.

Μία τέτοια ενέργεια εγκυμονούσε τον κίνδυνο, εν μέσω μίας κρίσιμης φάσης της πανδημίας, της δημιουργίας για την ίδια την πολιτεία εχθρών παρά συμμάχων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ