Κοροναϊός: Έτσι θα εμβολιαστούν 7,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη (vid)

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσειςΑισιοδοξία δίνουν στην ανθρωπότητα τα τρία πειραματικά εμβόλια κατά του κοροναϊού τα οποία έχουν αποδειχθεί στις κλινικές δοκιμές πως είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικά.

Την Δευτέρα (30/11) η Moderna, ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα από τη δοκιμή της Φάσης ΙΙΙ του εμβολίου της, τα οποία υποδηλώνουν ότι είναι περισσότερο από 94,1% αποτελεσματικό.

Τι θα συμβεί όμως όταν ένα εμβόλιο για τον κορονοϊό εγκριθεί;

Δύο επιστήμονες, η Καλυψώ Χαλκίδου και η Νικόλ Χασούν, αναλύουν στο BBC τις πέντε προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, για να εμβολιαστούν δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Η σωστή θερμοκρασία

Ανάλογα με τον τύπο, μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία ψυγείου, 2 με 8 βαθμούς Κελσίου, ή να χρειάζεται πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όπως -70 ή -80 βαθμούς Κελσίου.

Είναι δύσκολο να δούμε πώς θα λειτουργήσει σε περιοχές που δεν υπάρχει ηλεκτρισμός, για παράδειγμα.

Σε μέρη της Υποσαχάριας Αφρικής μόλις το 28% των ιατρικών εγκαταστάσεων υπολογίζεται πως έχουν πρόσβαση σε αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια.

Οι εταιρείες προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα, συμπεριλαμβανομένου και της χρήσης κιβωτίων που ψύχονται με πάγο με θερμικούς αισθητήρες.

Εξειδικευμένο προσωπικό

Κάποια εμβόλια μπορούν να τα διαχειριστούν πιο εύκολα άνθρωποι με μια πιο γενική εκπαίδευση και κάποια άλλα απαιτούν μια μεγαλύτερη εξειδίκευση. Μπορεί να χρειαστούν διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης των εργαζόμενων στον τομέα της υγείας για να το βγάλουν, για παράδειγμα, από το πολύ κρύο.

Πώς θα φτάσουν οι άνθρωποι στις κλινικές

Πες ότι είσαι σε ένα απομονωμένο χωριό στις Φιλιππίνες, μπορεί να χρειάζονται 8 ώρες ταξιδιού για να φτάσεις.

Είναι πολύ δύσκολο να φτάσει το εμβόλιο σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι ζεις σε μια πολύ φτωχή χώρα και μπορεί να βγάζεις με δυσκολία ακόμα και τα προς το ζην, όποτε εάν δεν δουλεύεις εκείνη την ημέρα σημαίνει πως τα παιδιά σου δεν θα έχουν και να φάνε.

Σε αυτή την περίπτωση θα είσαι σε θέση να πρέπει να πας στην κλινική για να κάνεις το εμβόλιο;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here