Mark Zuckerberg: Κάνει live στο Facebook με τον Fauci για τον κορωνοϊό


Μεταξύ άλλων, ο Fauci τοποθετήθηκε σε σχέση με τις φήμες για γενετικές παρενέργειες του επικείμενου mRNA Covid – 19 εμβολίου ξεκαθαρίζοντας ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δε θα έχει καμία επίπτωση στο DNA που βρίσκεται προστατευμένο στον πυρήνα του κυττάρου. Όσον αφορά στη διάρκεια της ανοσίας, παραδέχθηκε ότι είναι μέσα στο πλαίσιο της επιστημονικής ηθικής να έχει η ίδια η επιστήμη επίγνωση των ορίων της, και συνεπώς παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει με ακρίβεια τη διάρκεια της ανοσίας. Σίγουρα δε γίνεται συζήτηση για ισόβια ανοσία. Στην καλύτερη περίπτωση, μιλάμε για ανοσία λίγων χρόνων και το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί τακτική ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος μετά τον πρώτο εμβολιασμό.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι είναι φυσικό, όπως κάθε άλλο εμβόλιο, να έχει βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, που εξαρτώνται από την ανταπόκριση του κάθε οργανισμού στη συγκεκριμένη θεραπεία. Μια συχνή παρενέργεια πιθανολογείται να είναι ο πυρετός, ο οποίος όμως αναμένεται να υποχωρήσει το αργότερο εντός 48 ωρών. Παρότι το εμβόλιο της Pfizer παρουσιάζει δυσκολίες σε σχέση με τη μεταφορά λόγω της αναγκαίας συντήρησης που απαιτείται, σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, η πρόταση της Moderna και άλλων εταιρειών φαίνεται να είναι πιο βολική σε σχέση με τη συντήρηση και τη μεταφορά του εμβολίου.

Καθ’ όλη τη διαδικασία της πρόληψης και της θεραπείας μιας ασθένειας, ακόμα και η λήψη μιας ασπιρίνης, πόσο μάλλον η λήψη μίας καινοτόμας θεραπείας, εμπεριέχει ένα ρίσκο. Ωστόσο, τα οφέλη είναι ασύγκριτα περισσότερα. Μόνο εάν τουλάχιστον το 75 % – 80 % του πληθυσμού, έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος του 2021, θα μπορέσουμε να κάνουμε λόγο για οριστική αντιμετώπιση της απειλής της πανδημίας. Αν και ο Fauci αναγνωρίζει το δικαίωμα στην προσωπική επιλογή και την ελεύθερη βούληση σε σχέση με τον εμβολιασμό, ευελπιστεί ότι μέχρι το Μάϊο του 2021, η πλειονότητα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, ούτως ώστε να μπορέσει η κοινωνία και η οικονομία να επιστρέψουν σε μια κανονικότητα, με τα σχολεία, τα εστιατόρια και τα νοσοκομεία να λειτουργούν όπως πριν.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό θα έχουν οι εργαζόμενοι στην υγεία και οι ευπαθείς ομάδες, ενώ σχετικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, έχει προβλεφθεί ούτως ώστε ακόμα και τα αδύναμα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο. Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά: “It will end, it will end…”

Το live του Zuckerberg έκλεισε λίγο μετά τις 02:00 ώρα Ελλάδος, με τον Fauci να εγγυάται προσωπικά: “Κάντε κουράγιο, θα έρθουν καλύτερες μέρες!”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ